Навантаження на серце і психіку: Експерти пояснили, як глобальне потепління вплине на здоров'я людини

Майбутнє весняне тепло і сам факт глобального потепління несе з собою цілий ряд захворювань і морального виснаження.

Глобальне потепління. Фото: Преса України.

Вчені з'ясували, що глобальне потепління в природі не тільки впливає на настрій людей, а й на їх самопочуття. У виданні The Huffington Post розповіли, які хвороби може розвинути тепла погода, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Навантаження на серце

У 2011 році вчені провели дослідження, де було виявлено зв'язок між найспекотнішими місяцями року і більш низькою варіабельністю серцевого ритму (проміжком часу між ударами серця, який свідчить про ефективність його роботи).

У висновках було зазначено, що чим нижче варіабельність серцевого ритму, тим більше вона здатна збільшувати ризик смерті від інфаркту.

Також вчені вважають, що висока температура повітря негативно впливає на роботу серцево-судинної системи. Причиною такої температури є високий рівень озону, що свідчить про один з ефектів глобального потепління.

Посилення астми і алергії

На думку вчених, мільйони людей, які страждають алергією та астмою, сильно постраждають з потеплінням земного клімату. Адже ранній прихід весни означає подовження сезону квіткового пилку, а підвищення рівня діоксиду вуглецю в повітрі ще більше стимулюватиме рослини до цвітіння.

Більше розмноження бактерій

Серед таких можна виділити сальмонелу, що викликає різні небезпечні захворювання.

Крім цього, підвищення температури води в морях призводить до збільшення концентрації ртуті, роблячи більш небезпечними морепродукти.

Нестабільне психічне здоров'я

Саме тут народжуються агресія і підвищений рівень суїцидів. Також передбачається, що з глобальним потеплінням почастішають природні катастрофи, що заподіє більше випадків посттравматичних стресових розладів і депресій.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...