"Навіть під час обстрілів діти не прогулювали заняття": Волонтери влаштували свято для школярів у Гранітному

Школу у селищі поблизу лінії розмежування щодня відвідують 7 учнів із окупованої території, звідти ж ходить на роботу один вчитель. Їх шлях пролягає через сіру зону та підірваний міст.

У Гранітному. Фото: Лівий берег.

23 грудня волонтери та військові капелани привезли гуманітарну допомогу та новорічні подарунки для учнів школи у прифронтовому містечку Гранітне Волноваського району Донецької області. Станом на сьогодні у школі навчаються 150 учнів, передаютьПатріоти України із посиланням на Інформатор.

Уроки не припиняли навіть у часи найсильніших обстрілів, а коли у 2014-2015 роках школі заборонили працювати через складні обставини, то вчителі продовжували викладати за власний рахунок.

1

2

Саме селище регулярно обстрілюється, бо фактично знаходиться на лінії розмежування. Із вікон школи видно так звану “сіру зону”, яка розділяє позиції українських військових та окупантів.

До міста значний час не допускали навіть волонтерів через значну віддаленість та небезпеку на трасі. Більше того, із Гранітним досі немає сполучення громадським транспортом через те, що перевізники бояться їздити у це селище.

1

1

Волонтери доставили учням одяг, іграшки, мандарини (які тут неможливо придбати) та солодощі.

1

1

“Нашу школу щодня відвідують 7 учнів із окупованої території, звідти ж ходить на роботу один вчитель. Їх шлях пролягає через сіру зону та підірваний міст. Навіть у часи обстрілів діти все одно не прогулювали заняття: просто перечікували вогонь та йшли на свої уроки” – розповіла директорка школи Леся Коссе.

1

1

Нагадаємо, 19 грудня, у День Святого Миколая, офіцери групи цивільно-військового співробітництва міста Волноваха разом із представниками фонду «Мир і Ко» (організація допомоги військовим і біженцям) та мешканцями Гранітного встановили FM передавач з українським радіосигналом.

Тепер місцеве населення та військовослужбовці можуть слухати перше і єдине військове радіо України «Армія FM» на хвилі 98,5 МГц.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...