Названо український фільм, який претендуватиме на премію "Оскар"

Стрічка «Українські шерифи» відзначена на престижному документальному кінофестивалі IDFA, де фільм отримав спеціальний приз журі в головному конкурсі, і стала володарем Гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity в Польщі.

Кадр з фільму "Українські шерифи".

Від України на премію "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" претендуватиме фільм "Українські шерифи" режисера Романа Бондарчука. Цю кінострічку вибрав Український Оскарівський комітет, повідомили в Державному агентстві України з питань кіно. Новину передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Фільми, представлені на розгляд оскарівського комітету, були різними, але всі вони демонструють зростання української кіноіндустрії в технічному та естетичному планах. Кожен з них міг би гідно представити Україну в боротьбі за «Оскар», а тому очевидно, що оскарівському комітету було непросто зробити свій вибір», - сказав голова Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Світова прем'єра фільму «Українські шерифи» відбулася на престижному документальному кінофестивалі IDFA, де картина отримала спеціальний приз журі в головному конкурсі.

Фільм демонструвався на більш, ніж трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних і спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах.

Нещодавно «Українські шерифи» отримали Гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity в Польщі. Фільм був показаний в семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату DOCU/ХІТ (Міжнародного кінофестивалю документального кіно DOCUDAYS UA).

У Держагентстві з питань кіно нагадали, що 89-я церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення в галузі кінематографу відбудеться 26 лютого 2017 року Лос-Анджелесі.

Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

субота, 4 травень 2024, 10:26

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними ти...

На Південному Поділлі знайшли скарб срібла 15 ст. кримського хана, який за намовленням правителя Московії захопив та пограбував Київ

субота, 4 травень 2024, 10:12

В Подільському районі Одеської області знайшли скарб часів Кримського ханства. 140 срібних монет, викарбуваних у 1480-х роках, були сховані у маленькому глечику, повідомила напередодні громадська організація Краєзнавці Одещини у Facebook. . Вказано, щ...