Не для ветеранів: Як у кишенях псевдоветеранських організацій осідають мільйони бюджетних грошей - розслідування (відео)

Ветеранських організацій в Україні понад 700, і фінансуються вони з державного бюджету на сотні мільйонів гривень.

Скрін відеоВетеранські громадські організації цілком офіційно фінансуються з державної казни та мають вдосталь преференцій. Та, як виявилося, опікуються вони зовсім не підтримкою ветеранів. Про це йдеться на каналі 24, передають Патріоти України.

Перемога над фашистами далася нашій країні задорого. Втрати радянської України, за даними різних джерел, – від п'яти до семи мільйонів людей. Наразі в Україні справжніх ветеранів Другої Світової війни трохи більше 10 тисяч. Тим часом ветеранських організацій в Україні понад 700, які, до слова, фінансуються з державного бюджету на сотні мільйонів гривень.

Українське законодавство прописано таким чином, що будь-хто, хто перебував на службі 25 років – чи то на державній службі, чи то носив погони – вважається ветераном. Тобто де-юре нашуміла Рада організації ветеранів України, якою керував комуніст Петро Цибенко, також є ветеранською. Наприклад, минулого року на діяльність цієї організації держава виділила понад мільйон гривень. І цього року планується виділити стільки ж.

Загалом Міністерство соціальної політики у 2017 році "роздасть" ветеранським ГО 20 мільйонів гривень. І, як не дивно, організації, створені на підтримку ветеранів АТО, опинилися "за бортом".

Для України, як для держави, що уже три роки перебуває у стані війни, питання підтримки ветеранів надзвичайно актуальне. Утім, молоді хлопці, які пройшли Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт офіційно статусу ветерана не мають.

Громадські організації воїнів-учасників АТО не фінансуються державою, а спроби їхніх лідерів потрапити до заповітного списку ветеранських ГО завершуються, як правило, фіаско.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...