Не Інгульськ, не Єлисаветград і не Зінов'євськ: до Ради внесли законопроект з новою назвою Кіровограду

Оскільки мешканці міста виступили проти назви Інгульськ, новою назвою міста пропонується Кропивницький.

Ілюстрація:www.pizzatravel.com.ua

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект про перейменування Кіровограда у Кропивницький в рамках виконання закону про декомунізацію. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради, інформують Патріоти України.

Авторами законопроекту виступила група з шести депутатів: Альона Шкрум, Олександр Горбунов, Станіслав Березкін, Дмитро Лінько, Ольга Червакова та Іван Крулько. Як зазначається, проект закону направлений на розгляд відповідного комітету.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради обрав нову назву для Кіровограда - Інгульськ. Проте містяни виступили проти такої назви та влаштували мітинг.

19 січня Кіровоградська міськрада попросила Верховну Раду України відстрочити перейменування міста до прийняття законодавства про місцеві референдуми.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...