Не минуло і двох років: В Україні створюється міжвідомчий штаб для боротьби з незаконним видобутком бурштину

Після збройного нападу на співробітників Нацполіціі керівництво відомства вирішило створити орган, який має запропонувати комплекс оперативно-профілактичних заходів для вирішення конфліктної ситуації з видобутком бурштину.

В Україні створюють штаб для боротьби з незаконним видобутком бурштину. Фото: prawwwda.com.

У Сарненському районі Рівненської області буде створено штаб для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Керівництво Національної поліції України доручило структурним підрозділам НПУ, відповідальним за забезпечення публічної безпеки, розробку комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на вирішення конфліктної ситуації, що склалася навколо незаконного видобутку бурштину у Сарненському районі Рівненської області.

Зокрема, повідомляється, що спільно з Генпрокуратурою напрацьовано комплекс заходів, буде створено оперативний штаб для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину.

Водночас Національна поліція України наголошує на тому, що видобуток і продаж бурштину досі не врегульований на законодавчому рівні.

"Наразі поблизу місця інциденту перебуває достатня кількість правоохоронців для забезпечення правопорядку. Керівництву обласної поліції доручено вжити усіх необхідних заходів для врегулювання ситуації. Національна поліція України готова забезпечити публічну безпеку і в межах законодавства адекватно реагувати на порушення правопорядку" - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 30 березня, на Рівненщині сталися сутички із добувачами бурштину. Постраждали десятеро поліцейських, із яких - 5 працівників спецпідрозділу, а решта - із Сарненського відділу поліції.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...