Не тільки айсберг: З'явилася нова версія загибелі "Титаніка"

Журналіст Шенан Молоні вивчив фото лайнера і стверджує, що причиною загибелі могла стати пожежа на борту.

Загибель "Титаніка". Фото: Эзотерика.

Причиною катастрофи "Титаніка" могло стати не тільки зіткнення з айсбергом, але ще і пожежа на борту, яка сталася до виходу корабля з порту. Таку версію висунув журналіст Шенан Молоні, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Молоні більше 30 років досліджує причини катастрофи "Титаніка". Він вивчив фотографії, зняті до того, як корабель вийшов з суднобудівного заводу в Белфасті.

Журналіст побачив чорні мітки уздовж правої частини корпусу корабля - якраз там, де його пробив айсберг.

Експерти підтвердили, що це швидше за все сажа, що доводить факт пожежі в паливному відсіку.

Команда з 12 осіб намагалася загасити вогонь, але він був занадто потужним і досягав температури до 1000 градусів за Цельсієм. В результаті сталевий корпус став занадто слабким і тендітним.

Офіцери на борту отримали інструкції не говорити про пожежу пасажирам.

"Це ідеальний збіг незвичайних чинників: вогню, льоду і кримінальної халатності. Ніхто не розслідував ці мітки до цього. Це повністю змінює історію ", - говорить Молоні.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...