Не тільки "підрахуйством", але і кров'ю? Люди Ківалова захищають підозрюваного у замаху на представника іноземного забудовника

Очевидно, Ківалов усіма силами намагається витягти організатора замаху Христова зі слідчого ізолятора, аби ниточка не привеле до нього і його багаторічної праці на благо рідної Одеси і навколишніх населених пунктів.

"Підрахуй" Ківалов рятує своїх подільників. Фото: antikor.com.ua.

Сьогодні о 14.25 в Апеляційному суді Києва відбудеться засідання, на якому буде розглянуто апеляцію на рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу Юрію Христову, ймовірному організаторові замаху на відомого адвоката Олександра Погорілого. Про це в своєму блозі на Цензор.НЕТ повідомив журналіст Сергій Іванов, передають Патріоти України.

"Погорілий захищає інтереси естонського інвестора First Telekom Trading Ukraine, який ось уже який рік поспіль бореться з місцевим "істеблішментом ", очолюваним народним депутатом Ківаловим, за право завершити свій інвестиційний проект - набережну в смт Затока Одеської області", - повідомляє журналіст.

Про перипетії цієї боротьби Іванов неодноразово писав у своїх матеріалах.

Нагадаємо, 15-го травня цього року Національна поліція запобігла спробі замовного вбивства адвоката Олександра Погорілого. В результаті слідчо-оперативних заходів затримано кілера і посередника. Організатор замаху втік і був спійманий поліцією через два місяці.

В інтернеті є і відео цього затримання. У своїй статті Сергій Іванов повідомляє, що підозрюваний Христов "є посередником між кілерами і замовником вбивства - забезпечував комунікацію і виплачував гонорар. Замовником адвокат Погорілий вважає колишнього виконуючого обов'язки глави Затокской селищної ради В'ячеслава Бокого, який є креатурою народного депутата Сергія Ківалова. Ківалов багато чого "наздобув" в Одесі та Затоці за довгі роки самовідданої роботи на кишеню "- пише Іванов.

Особливу зацікавленість Ківалова до проблеми в Затоці можна відстежити за інформацією телеканалу "Репортер", який за твердженням Іванова знаходиться в ручному управлінні народного депутата. Нещодавно у Христова з'явився ще один адвокат, "особистість якого пояснює багато, якщо не все про участь в цьому кейсі колишнього господаря Одеси", - повідомляє Сергій Іванов. Це не хто інший як декан факультету адвокатури НУ "Одеська юридична академія" Микола Михайлович Стоянов.

На сайті Верховної Ради він значиться помічником-консультантом Ківалова. В результаті проведеного журналістського розслідування, Іванов припустив, що Ківалов намагається всіма можливими і неможливими способами витягнути організатора замаху Христова зі слідчого ізолятора. "Я не думаю, що Ківалов має пряме відношення до замаху на вбивство адвоката Погорілого, проте він дуже не хоче, щоб Христов пішов на угоду зі слідством і здав Бокого, який в достатній мірі інформований про земельні інтересах Ківалова в Затоці і способах їх задоволення" , - резюмував Сергій Іванов.

В Україні підвищили штрафи за ухилення від мобілізації: Що буде за несплату і чи каратимуть підприємства через працівників-порушників

субота, 11 травень 2024, 9:05

Військовозобов'язаним українцям, які у рамках нового закону щодо мобілізації в Україні не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати адміністративна відповідальність та штрафні санкції. Йдеться про суму у розмірі близько 25 т...

Будуть виселяти? Окупанти формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя, - ЦНС

субота, 11 травень 2024, 8:30

У тимчасово окупованому Маріуполі ворог формує "реєстри" мешканців, яким буде заборонено проживати у місті. Окупанти бояться повернення "агентури" Сил оборони, тому й створюють такий список. Про це повідомив Центр національного спротиву. . Зокрема, за ...