Не утнути дурницю: Іменем Шеремета намагаються назвати вулицю у Києві, яку вже перейменували на честь героя УНР

Колишню вулицю Суворова, яку 7 липня назвали в честь Михайла Омеляновича-Павленка, тепер пропонують перейменувати на честь трагічно загиблого журналіста.

У Києві вулиці Суворова пропонують присвоїти ім'я Павла Шеремета. Фото:uapress.info

У п'ятницю, 23 липня, ввечері розпочався збір підписів під петицією про перейменування колишньої вулиці Суворова в Києві, нещодавно перейменованої на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, в честь загиблого журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться на сайті Київської міської ради, інформують Патріоти України.

"Павло Шеремет був одним з керівників онлайн видання "Українська правда", редакція якої знаходиться за адресою вул. Суворова, 4/6. За цією ж адресою також знаходиться вільний простір і коворкінг #MediaHub, в якому Павло Шеремет протягом останнього року разом з колегами проводив школу журналістки "Української правди", а також редакція "Громадского.ТВ", "Слідство.Інфо", ГО "Центр UA", "Центр протидії корупції", - йдеться в петиції.

Станом на 14:00 23 липня петицію підписали 185 осіб при необхідних 10 тисячах підписів.

Нагадаємо, 7 липня Київрада перейменувала вулицю Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка (1878-1952) - видатного українського діяча, воєначальника, генерал-полковника Армії Української Народної Республіки (УНР), навчального коменданта Української галицької армії (УГА). Командував операціями 1-го зимового походу (1920 рік). Похований в Парижі.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня в результаті вибуху автомобіля на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. Спрацював вибуховий пристрій, встановлений під водійським сидінням авто.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...