"Не вірю тим, хто прожив в Україні 25 років і каже, що не розуміє українську. Вважаю їх недоумками" - російський доброволець УДА

Українську мову чоловікові вдалося вивчити за три роки. Додає, що вона далека від досконалої.

Російський доброволець з позивним "Альтер". Фото:gazeta.ua

Найближчим часом в Росії не варто очікувати революцію, яка б повернула країну на демократичний шлях розвитку. Про це Gazeta.ua сказав боєць 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії з позивним "Альтер", зазначають Патріоти України.

"Не вірю, що в Росії в найближчому майбутньому відбудеться революція. Навіть якщо скинуть Путіна, не факт, що його місце не обійме хтось гірший, з ким у країні буде лише більше маразму, мракобісся, трешу і мордору", - сказав він.

"Коли почалась так звана "Русская весна", працював учителем у коледжі. Щодня намагався приділити декілька хвилин, щоб розвінчати пропаганду, яку студенти чули з телебачення. Виховати в них мислячих людей. Це дуже не подобалось керівництву. Називали пособником фашистів.

Зрештою, в червні 2015-го зі мною не продовжили контракту. Директорка викликала в кабінет і сказала, що для мене немає навчальних годин. "Да и вообще, наши студенти хотели жаловаться на вас президенту Путину. Мы их еле отговорили". Кажу: "Зачем вы их отговорили?! Вы испортили мне биографию!". Повісив би цю скаргу у рамочку", - розповідає боєць.

Те, що Росія готувалася до війни, стало ясно 6 років тому, каже він. Вона почала нарощувати армійські потужності. Однак було незрозуміло, з ким Путін зібрався воювати.

"Росія перетворюється на країну, непридатну для проживання. Вирішив, що звідси треба втікати. Не знав лише до якої країни. Коли восени 2013 року почався Євромайдан я звернув увагу на Україну. Не скажу, що доти сильно цікавився українською історією чи культурою. Але зі словами "хохли", "хохляндія" боровся давно.

Завжди виправляв: "Не хохли, а українці". Після анексії Криму не хотів жити в країні, яка веде війну проти сусіда, якого раніше називала братом. Жити там стало небезпечно.

З родиною переїхав до України й вибором задоволений. Тут вирує життя. Людьми рухає мета побудувати сильну країну. В оточенні товаришів, однодумців це цікаво й хочеться брати в цьому участь. Коли настане слушна пора, розраховую отримати громадянство", - каже "Альтер".

«Альтер» разом із побратимами проходить вишкіл на базі 8-го окремого батальйону УДА поблизу Маріуполя. Наразі боєць тільки опановує військове ремесло, а у вільний від тренувань час заступає в наряди на кухні.

Українську мову йому вдалося вивчити за три роки. Додає, що вона далека від досконалої.

"Якщо володієте російською, немає проблем вивчити українську, аби було бажання. Не вірю тим, хто прожив в Україні 25 років і каже, що не розуміє українську. Вважаю їх недоумками. Якщо вони нездатні, то в них не вистачає чогось у голові.

Деякі українські міста російська пропаганда називає російськомовними. Такими вони стали внаслідок Голодомору. Українське населення там знищили і замінили російським. Росія, яка вимагає від когось другу державну мову російську, нехай покаже приклад. Введе другу державну чеченську або калмицьку", - вважає він.

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...

Ризики вкрай великі: "Зарплатне" бронювання остаточно розділить українське суспільство, - експерт

вівторок, 19 березень 2024, 7:15

Модель економічного бронювання, яка передбачає звільнення від мобілізації українців із зарплатою від 35 тис. грн, породжує багато розмов серед українського суспільства й серед військових зокрема, і посилює розкол у суспільстві. Про це заявив радник МВС...