Не вистачило доказів: Стало відомим рішення суду щодо звинувачених у заворушеннях в Одесі 2 травня 2014

Суд дійшов висновку, що слідство у справі провели неякісно, ​​і вказав на цілу низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях.

Заворушення в Одесі 2 травня 2014. Ілюстрація:РБК-УкраинаІллічівський міськсуд Чорноморська визнав невинуватими звинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в частині подій на Грецькій площі Одеси. Вирок у справі за ч. 2 ст. 294 КК України ще зачитують, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Суд визнав недолугими докази звинувачення в участі й організації звинувачених у масових заворушеннях, які спричинили важкі наслідки (смерть і травми людей).

Крім того, суд дійшов висновку, що слідство у справі провели неякісно, і вказав на цілу низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях. Наприклад, під час розслідування допитали лише одного співробітника поліції з тих, хто був на Грецькій площі.

Суд також визнав упередженими свідчення єдиного свідка звинувачення Олександра Посміченка, який заявляв про участь звинувачених в інкримінованих їм злочинах, в зв'язку з цим суд вирішив не враховувати їх при винесенні вироку.

Свідчення інших свідків, на думку суду, не підтверджують участь звинувачених у масових заворушеннях, тим більше, в їх організації.

Крім того, суд виключив зі списку доказів у справі низку доказів у зв'язку з тим, що їх здобули з порушенням норм КПК.

Не задовольнили суд і фото- й відеоматеріали, які передала сторона звинувачення. На думку суду, прокуратура не змогла підтвердити, що на фото і відео зафіксовано звинувачених – а останні не підтвердили, що це вони на фото і відео.

Суд визнав недоведеними й голослівними твердження сторони звинувачення про те, що до організації подій 2 травня 2014 року в Одесі причетні посадові особи і перші особи держави часів президентства Віктора Януковича.

Водночас, суд вважає, що слідство необґрунтовано випустило з поля зору дії органів влади, які діяли після Майдану, в тому числі Андрія Парубія та екс-голови Одеської ОДА Володимира Немировського.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

Правоохоронні органи України відкрили близько десятка кримінальних проваджень щодо різних фактів. Найбільш резонансна – справа про події на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими й проукраїнськими активістами.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...