​Незважаючи на умовляння пропаганди: Росіяни відмовляються від імпортозаміщення ліків, тому що хочуть жити

Політика імпортозаміщення на ринку лікарських препаратів в Росії не змогла отримати довіри у населення, незважаючи на те, що ціни на закордонні препарати зростають, а Росстат звітує про збільшення виробництва вітчизняних аналогів.

Цей теж віддає перевагу якісному імпорту, а не місцевому непотребу

Все більше росіян відмовляються від спроб замінити імпортні ліки, не допомагають "ні більш приваблива ціна вітчизняних препаратів, ні споживчий патріотизм", повідомляє у вівторок дослідний холдинг Ромир зазначають Патріоти України.

За даними соціологів, частка громадян, які вважають за краще купувати закордонні препарати, не довіряючи вітчизняній фармацевтичній галузі, за два роки політики заміщення імпорту не тільки не знизилася, але навіть зросла - з 40% до 42%.

Частка тих, хто зміг знайти російські аналоги імпортних ліків і перейшов на них, звалилася вдвічі - у 2015 році таких було 43%, а в поточному залишилося лише 24%.

Кількість тих, хто навіть не намагався перейти на російські препарати, збільшилася в 1,5 рази - з 16% до 27%.

Причому "якщо в 2015 році 91% прихильників зарубіжних ліків при тих чи інших умовах готові були придбати вітчизняні аналоги, то сьогодні частка таких відповідей знизилася до 69%", констатує "Ромир"

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...