"Небо зовет": В Росії розповіли, як Америка підло вкрала розробку ракети SpaceX у Москви (відео)

Те, що між вигадкою кіношніков і втіленням інженерів лежить прірва, нітрохи не бентежить спостережливого росіянина.

9 квітня перша ступінь ракети SpaceX успішно приземлилася на платформу в Атлантиці. Фото: inosmi.ru.

У соціальних мережах з нагоди посадки першої ступені ракети SpaceX на платформу в Атлантичному океані згадали аналогічну сцену з радянського фільму "Небо зовет" 1959 року. Про це пише відомий російський блогер Рустем Адагамов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Радянський космічний корабель "Родина" здійснює вертикальну посадку на плавучу платформу в акваторії Ялтинського порту. Фрагмент фільму "Небо зовет", 1959 рік", - пише Адагамов, публікуючи відео з посадкою ракети з фільму.

"Ну ось. Всі ж знають, що американці ні на що не здатні, все у нас вкрали", "Знову вкрали. Маск-SpacesX звичайно ж нічого нового не придумав. Але радянським кінематографістам потрібно бути обережнішими і в майбутньому не дарувати ворогам ідеї" , "Креслення напевно були вкрадені при розвалі СРСР і вивезені в США, треба б розібратися", - знущалися користувачі Facebook в коментарях.

"Вперше ракета сіла на морську платформу в радянському фільм "Небо зовет", 1959", - пише журналіст Михайло Голуб на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 9 квітня перша ступінь ракети SpaceX успішно приземлилася на платформу "Звичайно, я тебе ще люблю" (Of Course I Still Love You) в Атлантиці. Це перша вдала спроба компанії здійснити таку вертикальну посадку.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, в мережі із захопленням сприйняли новину про те, що компанії SpaceX вдалося зробити вертикальну посадку першої ступені ракети Falcon 9 на базі ВПС США в ході запуску супутників зв'язку.

У листопаді минулого року вперше в світі вдалося здійснити вертикальне приземлення ракети, яка побувала в космосі.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...