Нельотна погода: На Чернігівщині загинули сотні перелітних птахів, розбившись об асфальт (відео)

Під час зливи через погану видимість гагари могли переплутати мокрий асфальт з водоймою, яка служить для них злітною смугою.

Гагари. Фото: ЖЖ.

На Чернігівщині близько сотні перелітних птахів під час негоди сплутали вологу заасфальтовану дорогу з річкою і розбилися, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Місцеві жителі двох сіл, Червоного та Олишівки, після сильної зливи знайшли на дорогах десятки покалічених птахів, деякі були мертвими. Загиблих пернатих повезли на експертизу. Зо два десятки гагар вдалося врятувати мисливцям. Їх відразу повезли до найближчої річки, тому що на суші їм не вижити.

Гагари планують свій переліт тільки над водоймами. З землі ці птахи не можуть піднятися в небо. Річка для них, як злітна смуга, тому як вони опинилися над населеним пунктом, загадка для вчених.

Під час сильної зливи гагари з висоти пташиного польоту могли сплутати вологу заасфальтовану дорогу з річкою, вибилися з сил і сіли на асфальт. При цьому травмували крила, деякі птахи загинули від ураження електричним струмом від високовольтних ліній.

"Молюся кожен день": Окупант видав "рецепт" захисту від українських дронів і поскаржився на порядки в армії РФ

середа, 8 травень 2024, 7:50

Російський окупант, котрий воює на Куп'янському напрямку, розкрив свій спосіб "боротьби" з українськими дронами, –-це молитва. За його словами, у дні, коли він молився, на позиції росіян не було скидів із БПЛА. Перехоплення телефонної розмови загарбник...

Хитра схема? Росіянка двічі вийшла заміж за братів-окупантів, яких ліквідували в Україні, і стала мільйонеркою

середа, 8 травень 2024, 7:30

У Росії жінка на ім’я Євгенія за два роки війни РФ проти України втратила двох чоловіків, натомість отримала від держави 10 мільйонів рублів як компенсацію. Обидва її чоловіки були рідними братами. Про це написав один із "православних" пабліків Росії...