Нещастя в Гудаурі: Стала відома причина страшної аварії підйомника

Оператор повинен був перевести канатну дорогу на дизель-генератор, а потім спустити вниз туристів.

На місці нещасного випадку у Гудаурі. Фото: Інтерфакс.

Причиною великої аварії на одному з підйомників грузинського гірськолижного курорту Гудаурі, стала помилка оператора, який після падіння напруги здійснив неправильні дії. За словами першого віце-прем'єра, глави Мінекономрозвитку республіки Дмитра Кумсішвілі, причини інциденту стали зрозумілі після перегляду відео з камер спостереження, передають Патріоти України із посиланням на "Интерфакс".

"По вилученим записам встановлено, що 16 березня насправді мало місце падіння напруги, яке викликало зупинку канатної дороги, однак після цього оператор повинен був діяти з конкретною послідовністю", - сказав він.

За його словами, оператор повинен був перевести канатку на дизель-генератор, а потім спустити вниз туристів, що знаходилися на ній. "На жаль, він допустив помилку, не діяв згідно існуючої інструкції. Це був фактор людської помилки", - зазначив Кумсішвілі.

Він зазначив, що оператор канатної дороги вже відсторонений від роботи. Міністр повідомив, що висновок експертів буде передано МВС Грузії, яке продовжує досудове слідство. Як відомо, в результаті аварії на канатній дорозі в Гудаурі 16 березня постраждали 11 осіб: шість громадян Росії, четверо - України і одна громадянка Швеції.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...