Несподівано: Сумські студенти їздили на практику до окупованого Криму (відео)

Ректор заявив, що поїздка до окупованого Криму була погоджена із місцевим управлінням Служби безпеки України. Проте речниця відомства спростувала це твердження.
Маршрут студентів пролягав через Судак. Фото: скріншот з відео.

Група студентів Сумського державного педагогічного університету за спеціальністю «Туризм» пройшла практику в окупованому Криму. Про це стало відомо із сюжету телеканалу UA:Суми, передають Патріоти України.

Ректор університету Юрій Лянной розповів у коментарі телеканалу, що необхідність проходження практики саме в окупованому Криму була викликана неможливістю якісного її проходження в інших місцях.

«Є у них дисципліна «Підвищення спортивної майстерності». Відповідно до цієї програми студенти повинні пройти шість різних категорій. Ці походи ідуть і по нашій місцевості, але є низка походів таких категорій, які потребують гірської підготовки», - сказав він.

Маршрут студентів в окупованому Криму пролягав через Судак через Карагач, Ворона, Кокасан, Джур-Джур, Джурлу, Дімерджі до перевалу Ангар. Експедиція тривала з 27 квітня по 7 травня.

Лянной заявив, що поїздка до окупованого Криму була погоджена із місцевим управлінням Служби безпеки України. Проте речниця відомства спростувала це твердження. За її словами, подібна санкція не надавалась, оскільки це не передбачено чинним законодавством.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...