Несподіваний поворот: Львівським поліцейським загрожує до 8 років в'язниці за затримання водія-порушника

5 грудня 2015 року львівські патрульні зупинили авто, яке проїхало на червоний сигнал світлофора, склали адмінпротокол і направили його до суду.

Львівські поліцейські. Скріншот.У Львові двом патрульним поліцейським, що затримали порушника правил дорожнього руху, загрожує від 3 до 8 років в'язниці за звинуваченням у перевищенні службових повноважень. Про це пише в Facebook прес-служба Патрульної поліції України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як повідомили в поліції, 5 грудня 2015 року львівські патрульні зупинили авто, яке проїхало на червоний сигнал світлофора. "Водій заперечував порушення і відмовився пред'явити документи. На неодноразові вимоги патрульних (більше 30 разів) не реагував. На місце викликали слідчих, тому що водій не дав патрульним можливості переконатися, що документи справжні", - йдеться в повідомленні.

"Пасажирка заважала роботі патрульних, і порадила йому їхати. Після цього він швидко попрямував до автомобіля і намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали і доставили у відділення поліції, де встановили його особу. Склали протокол за порушення ПДР. Також у відділенні поліції склали адмінпротокол за статтею 185 - злісна непокора законним вимогам патрульних", - зазначили в прес-службі.

Львівські правоохоронці стверджують, що надали всі докази суду першої інстанції, включно з відеозаписами нагрудних камер.

Сихівський районний суд визнав чоловіка винним у злісній непокорі законним вимогам патрульних. Із нього стягнули 136 грн штрафу. Незабаром правопорушник подав апеляційну скаргу.

"Однак, на нашу думку, Апеляційний суд не взяв до уваги докази і неправильно оцінив усі обставини справи - скасував постанову суду першої інстанції. Таким чином, згадана людина поскаржилася в прокуратуру щодо перевищення влади та службових повноважень працівниками патрульної поліції. Патрульна поліція вимагає прозорого розслідування і готова співпрацювати зі слідством і надати всі матеріали", - повідомили поліцейські.

"Прокуратура підтримала заяву чоловіка. Наразі патрульним оголошено підозру про вчинення кримінального злочину. Судом обрано запобіжний захід - відсторонення від служби на 2 місяці. Двом львівським патрульним, які затримали водія за злісну непокору, загрожує ув'язнення від 3 до 8 років за нібито перевищення службових повноважень", - повідомили в поліції.


З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...