Невдачі сприяють досягненням: Мільярдери поділилися секретами свого успіху

Найбільші падіння і найкрутіші злети дістаються найуспішнішим. Але ось вони-то точно знають, що без невдач неможливо вести нормальне життя.

Мільярдери поділилися секретами свого успіху. Фото: ЖЖ.

Успіх і удача - це не одне і те ж. Успіху досягає не той, кому щастить, а той, хто отримує правильні уроки з невдач, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Помиляйтеся і виймайте уроки

Найбільші падіння і найкрутіші злети дістаються найуспішнішим. Багаті люди знають, що таке крах і горезвісне «хто занадто високо літає, той низько падає».

Великі досягають висот, тому що бачать помилки і слабкості і знають, як з ними впоратися. Я переконався, що люди, які зуміли подолати величезні труднощі, отримують більше. І такими людьми я вважаю за краще оточувати себе, - Рей Даліо (Ray Dalio), мільярдер, засновник найбільшого хедж-фонду Bridgewater Associates.

Американський адвокат Чарльз Мангер (Charlie Munger), що входить в список Forbes, впевнений, що без невдач неможливо вести нормальне життя. Сенс життя якраз і полягає в тому, щоб навчитися справлятися з ними. І саме нездатність адекватно відреагувати на невдачу ламає долі.

Джордж Сорос, американський трейдер і інвестор, називає героями тих, хто здатний визнати власні помилки. Помилятися не соромно. Соромно не робити висновків з помилок, адже вони ведуть до успіху.

Перетворіть біль в задоволення

Чому багато хто пасує перед неприємностями? Тому що так простіше і безпечніше.

Біль, яку ви відчуваєте, аналізуючи невдачі, я називаю болем зростання. Вона супроводжує особистісний ріст. Нємає болю - немає долі, - Рей Даліо.

Більшість вважає за краще здатися після кількох спроб. «Я дуже слабкий, мені це не під силу, мені важко». Але насправді боятися - це нормально. Така людська натура: нам простіше фокусуватися на короткочасному задоволенні, ніж думати про те, що принесе користь і радість в майбутньому.

Якщо щось болить, значить, йде активний процес зростання. В крайньому випадку, зі спортом цей принцип працює. Успіх полягає в умінні ставити планку і бажанні стрибнути вище голови, щоб стати сильнішими. Якщо постійно перебувати в зоні комфорту, зростання не буде, оскільки відбулася повна адаптація. Біль веде до зростання, зростання - до еволюції.

Розсовуйте кордони, одержуйте маленькі перемоги, мотивуйте себе. Потім знову розсовуйте кордони, мотивуйте ще більше і одержуйте великі перемоги.

У це важко повірити, але мільярдери, олімпійські чемпіони, політики і силачі в цирку починають з малого.

Спробуйте поглянути на життя під іншим кутом

Уявіть, що життя - це гра. Ваша місія - обійти всі перешкоди і досягти цілей. В процесі гри ви вчитеся, набуваєте досвіду і стаєте краще.

Сприймайте перешкоди і життєві невдачі як можливість навчитися чомусь новому. Коли ви звикнете з легкістю обходити пастки долі, ви з подивом зрозумієте, що можете все.

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...