​Невідома Україна: На Харківщині сільський музей експонує шедеври живопису іноземних та вітчизняних майстрів

Музей в українській глибинці дивує унікальною колекцією. Тут і Шевченко, і Рєпін, і Малевич, і Пікассо, і Яблонська

Існує думка, що у більшості українських музеїв – зовсім мало експонатів, і відвідувачам буває просто нічого показати. Але насправді багато музеїв України експонує всього лише 5-10% своїх фондів, зазначають Патріоти України.

“Експонатів у музеях може бути безліч! Але далеко не все можна показати людям через брак площ та приміщень. Приміщення – це вічна проблема! А, крім того, всі ми знаємо випадки, коли з уже наявних будівель музеї взагалі виселяють", - говорить голова Всеукраїнської асоціації музеїв і заповідників Сергій Кролевець.

Щось подібне буквально недавно могло статися і з Пархомівським художнім музеєм на Харківщині. Кілька років тому будівлю музею з унікальною колекцією картин-шедеврів світового мистецтва було передано в заставу компанією, яка взяла кредит у банку. Компанія-власник цукрового заводу швидко збанкрутувала. Будинок музею був у заставі, і його могли продати на аукціоні. Був величезний ризик, що музей залишиться без приміщення.

Джерело

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...