Невідома Україна: На Полтавщині знайшли свої піраміди (фотофакт)

Українські піраміди не такі давні, як в Єгипті, проте від цього вони не стають менш таємничими і менш привабливими для туристів.

Піраміди України. Фото: "Фейсбук"Про лікувальні властивості пірамід ходить багато різних чуток. Єгиптологи впевнені, що їх особливий принцип будови акумулює космічну енергію, здатну зцілити тіло і душу. Так чи інакше, піраміди залишаються нерозгаданою загадкою людства вже багато століть поспіль. А, як відомо, все загадкове і потойбічне магнітом притягує мільйони вчених умів і шукачів пригод, - Патріоти України разом із соцмережею "Фейсбук" пропонують читачам познайомитися з загадковими пірамідами України.

Немає такого туриста, який не мріяв би хоч одним оком поглянути на це чудо світу. Однак щоб побачити стародавні піраміди і доторкнутися до їх таємниці, вам не обов'язково їхати через півсвіту.

В Україні теж є піраміди і, хоча вони поступаються своїм заморським братам розмірами і старовиною, але зате не вимагають від мандрівників великих матеріальних і тимчасових витрат. Відвідати їх можна в будь-який вільний уїк-енд. Найстарішою українською піраміді більше 130 років, знаходиться вона в крихітному селі Комендантівка Кобеляцького району, Полтавська область. Морський офіцер Олександр Білевич став першим будівельником пірамід на території України. Вчені припускають, що за родом занять він не раз бував в Єгипті і міг захопитися стародавньою архітектурою.

І коли в 1864 році несподівано померла його молода дружина Софія, він вирішив спорудити для неї усипальницю, гідну єгипетських фараонів. Піраміду будували з дикого каменю цілих 13 років. У висоту спорудження досягає 15 метрів, а його площа займає більше 100 квадратних метрів. Піраміда складається з трьох ярусів, які з'єднані між собою складною системою коридорів. На нижньому ярусі знаходиться склеп - це усипальниця роду Білевичів. Сьогодні піраміда відреставрована і користується великою популярністю серед туристів. З Кременчука до районного центру Кобеляки ходить автобус, від центру село Комендантівка розташоване в 57 кілометрах. З Кобеляк можна замовити таксі або дістатися на своєму транспорті. Ще одна українська піраміда знаходиться в селі Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області. Споруджена вона була в 1898 році за розпорядженням Ігнатія Закревського. Історики вважають, що він був масоном, захоплювався культурою Стародавнього Єгипту і служив послом при імператорі Олександрі III.

Повернувшись з чергової поїздки, він вирішив побудувати недалеко від свого маєтку родову усипальницю у формі піраміди. Її межі чітко збігаються зі сторонами світла, біля входу стоїть статуя богині Ісіди, яку єгиптяни шанували як покровительку мертвих, стіни розписані цитатами з біблії і єгипетськими фресками, а її висота - 9 метрів. Правда всередину піраміди потрапити не вдасться, вхід давно замкнули від вандалів. Зате поруч розташоване родове помістя Закревських і старовинний парк, який є пам'ятником садово-паркового мистецтва, так що нудьгувати вам точно не доведеться.

Найзручніше добиратися до Пирятина на особистому авто, дорога з Києва займе трохи більше двох годин. Необхідно рухатися по трасі М03, доїхати до покажчика Березова Рудка і повернути ліворуч. Примітно, що піраміди в Україні будують і в наші дні.

Так, в 2013 році в селі Кіндрівка, що недалеко від Кременчука, місцевий умілець на ім'я Володимир Марковський побудував справжню піраміду, щоб досліджувати її вплив на навколишнє середовище. Ця споруда заввишки 6 метрів являє собою точну копію знаменитої піраміди Хеопса. Володимир впевнений, що піраміда має здатність структурувати простір і заряджати воду. Серед місцевих жителів вже ходять історії про чудесні зцілення завдяки піраміді.

У планах у Володимира Марківського створити цілий комплекс таких пірамід, щоб ґрунтовно вивчити їх вплив на організм людини. І тоді відбою від цікавих туристів, охочих не тільки подивитися на дивовижні пам'ятки, а й поправити своє здоров'я, вже точно не буде.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...