Невтішна статистика: Стало відомо, скільки відсотків української молоді хоче виїхати з країни

Молодь причиною бажання емігрувати частіше називає відсутність роботи і можливості для самореалізації.

Ілюстрація: csrjournal.com

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у вересні 2017 року, 61% українців заявили, що не хотіли б виїхати за кордон на постійне місце проживання. Разом з тим 35% сказали, що у них є таке бажання, ще 4% - не визначилися з відповіддю, повідомляють Патріоти України.

Найбільше число тих, хто хоче переїхати на постійне місце проживання за кордон, серед молоді 18-35 років - 54%. Зате серед людей старшого віку відсоток бажаючих змінити країну проживання не дотягує до 20%.

Порівняно з минулим роком кількість тих, хто хотів би змінити місце проживання на іншу країну, зросла, але не набагато (з 30 до 35%). Найбільше бажаючих змінити місце проживання серед жителів західного регіону України (41%). У південних і центральних областях відсоток потенційних мігрантів коливається на рівні 33-34.

Найчастіше серед причин, що спонукають респондентів задуматися про еміграцію, зустрічалися: бажання отримати кращі умови для життя (64%), забезпечити краще майбутнє для дітей (34), відсутність гідної роботи в Україні (23), бажання отримати кращу освіту (12%). Отримання кращих умов життя як причину можливої еміграції найчастіше називали на сході країни, бажання забезпечити майбутнє дітей - на півдні, відсутність гідної роботи - на заході.

Молодь трохи частіше порівняно з іншими називає причиною бажання емігрувати відсутність роботи і можливості для самореалізації, старше покоління - почуття безпеки і кращу медицину. Виявили бажання працювати за кордоном 44% опитаних.

Нагадаємо, раніше заробітчанин розповів, чому поляки вважають українців бидлом.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...