Ніякої свободи слова: У Росії чоловік загримів за грати через пост про чиновників

Чоловіка визнали винним у розпалюванні ненависті до представників влади.

Ілюстрація: 112.ua

Суд у російському Санкт-Петербурзі засудив 44-річного Володимира Тимошенка з Кисловодська до двох років колонії суворого режиму за пост про чиновників у соціальній мережі "ВКонтакте".

За версією слідства, Тимошенко в серпні 2015 року, перебуваючи в колонії, надиктував своїй подрузі пост для "ВКонтакте" зі словами "антинародний режим" і "карально-репресивний апарат". У грудні 2016 року Тимошенко звільнився з колонії. Через два тижні його затримали за звинуваченням в розпалюванні ненависті або ворожнечі до чиновників.

Сам Тимошенко заперечує провину і має намір оскаржити вирок. Адвокат засудженого стверджує, що в діях Володимира Тимошенка немає складу злочину.

За останні роки в Росії за публікації в соціальних мережах засудили сотні людей, зокрема опозиційних активістів і їхніх прихильників. У більшості випадків кримінальні справи порушують за публікації в російській соціальній мережі "ВКонтакте".

Нагадаємо, раніше ветеран АТО пояснив, чому Україні не варто чекати відходу президента РФ Володимира Путіна.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...