Ніж у спину: Доповідь правозахисників SNHR - "Росія підтримувала хіматаку на Хан Шейхун"

У результаті атаки сил Башара Асада на місто Хан Шейхун в Ідлібі загинув 91 і постраждали щонайменше 520 осіб.

Наслідки хімічної атаки у Сирії. Ілюстрація:agonia-ru.com

Хімічна атака на місто Хан Шейхун в сирійській провінції Ідліб, цілком ймовірно, була спланована і здійснена силами режиму Башара Асада в три етапи за підтримки Росії. Про це говориться в доповіді правозахисної організації "Сирійська мережа з прав людини" (SNHR), передають Патріоти України.

Доповідь "Росія, як видно, підтримувала хіматаку на Хан Шейхун" була підготовлена на основі свідчень очевидців, які вижили-жителів сирійського міста, а також лікарів і співробітників Управління цивільної оборони. Крім того, в документ включені записи радіоперехоплення розмов і свідчення очевидців.

Автори доповіді відзначають, що в результаті атаки сил Башара Асада на місто Хан Шейхун в Ідлібі загинув 91 і постраждали щонайменше 520 осіб.

На першому етапі удар, імовірно, було завдано літаком Су-22 по кварталу Шаман. Потім був ще один авіаудар по дорогах, що ведуть в Хан Шейхун, щоб перешкодити наданню допомоги постраждалим в результаті хіматаки.

На третьому етапі були задіяні російські винищувачі Су-25, які завдали удару по медцентру, куди доставляли поранених, Управлінню цивільної оборони і двох районах, де сховалися жителі міста.

Також наголошується, що за 48 годин до хіматаки ВКС Росії бомбардували дороги, що ведуть до Хан Шейхуна.

"Режим застосував тактику, яку використовував під час хіматаки в Східній Гуті 21 серпня 2013 року, в результаті якої загинули 1500 мирних жителів", - йдеться в доповіді.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...