Нові можливості: Слідчим НАБУ дозволять використовувати "жучки" і приховані камери

На офіційному сайті Кабміну опубліковано постанову уряду №257. Нововведення дає можливість НАБУ використовувати спеціальні засоби для негласного отримання інформації.

 Слідчим НАБУ дозволять застосовувати "жучки" і приховані камери. Фото: gogetnews.info.

Антикорупційне бюро може виготовляти, реалізовувати та купувати спеціальні технічні засоби для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації. Мета прийняття постанови - підвищення результативності оперативних заходів і ефективний збір доказів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Раніше детективи НАБУ проводили оперативно-технічні заходи, використовуючи СБУ та попередньо отримавши дозвіл суду.

Нагадаємо, що глава НАБУ Артем Ситник заявляв про початок співпраці з ФБР і про те, що є можливість знімати інформацію з месенджерів Viber і WhatsApp. Засновник WhatsApp Ян Кум спростував заяву Ситника про можливість зчитування інформації з месенджерів, зокрема, WhatsApp.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...