Обмежитися скрепами: Держдума РФ заборонила годувати бідних росіян санкційними продуктами

Законопроект, який дозволяв безкоштовну роздачу нужденним конфіскованих санкційних продуктів, російськими депутатами був відхилений.

Ілюстрація:https://ria.ru/

Комітет нелегітимної Держдуми РФ з економічної політики, промисловості, інноваційного розвитку і підприємництва рекомендував відхилити в першому читанні законопроект, який дозволяє безкоштовну роздачу нужденним конфіскованих санкційних продуктів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

Автор законопроекту, член Ради Федерації від "Справедливої Росії" Антон Бєляков вказував, що знищення санкційних продуктів не може бути виправданим "в світлі ситуації в Росії складної соціально-економічної ситуації".

У свою чергу профільний комітет Держдуми прийшов до висновку, що положення законопроекту не узгоджуються з законом "Про спеціальні економічні заходи", яким було введено продуктове ембарго, а також законом "Про митне регулювання в РФ".

Комітет порахував, що законопроект не містить чіткого механізму реалізації безоплатної передачі товарів на соціально значущі потреби і не визначає, що до таких потреб відноситься.

Як відомо, в серпні 2014 року російська влада ввела заборону на ввезення низки продуктів з країн, які ввели санкції проти Росії. У липні 2015 року президент РФ Володимир Путін підписав закон про знищення санкційних продуктів, які незаконно потрапили на територію країни.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...