Офіцер ФСБ розповів про причетність Кремля до терактів у Європі і створення ІДІЛ (відео)

Співробітник російської спецслужби запевняє, що радикальні ісламістські угруповання буквально нашпиговані російськими агентами, а Москва реально впливає на їхні дії.

Росія створила і спонсорує ІДІЛ. Ілюстрація:24tv.ua

За активністю терористів ІДІЛ та інших радикальних як ісламських, так і "правих" організацій в Європі стоять російські спецслужби, які не тільки планують провокації і теракти, а й фінансують радикалів. Про це заявив досвідчений офіцер російських спецслужб, вузький фахівець з терористичних організацій під ім'ям Євген в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

Для нього це надзвичайно небезпечний крок і він зважився порвати з минулим. Євген, фахівець з боротьби з тероризмом, і мав у ФСБ доступ високого рівня. Причини його втечі з Росії насправді не ідеологічні, а скоріше особисті. Як наголошується в сюжеті, українські спеціалісти двічі перевіряли його слова на детекторі брехні. Результати перевірки не залишають сумнівів: те, що розповів утікач, - правда.

Він стверджує, що радикальні ісламістські угруповання буквально нашпиговані російськими агентами. І Москва реально впливає на їхні дії.

"Правозахисники Європи з благих намірів допомагали виїхати тим людям, які піддавалися переслідуванню у себе на батьківщині. Серед них були "інспірованіі" люди, їм робився необхідний пакет документів, їм робилася необхідна легенда.

Вони активно вливалися в мусульманські громади. Маючи підтримку спецслужб, вони робили фінансові пожертвування, тим самим набуваючи авторитет, піднімаючись по ієрархії. А як створювалася легенда?

Конкретний людина отримувала пакет документів, паспорт, довідку про переслідування родичів, про справи в ФСБ чи МВС в Чечні і Дагестані, газетні публікації про причетність людини до незаконних збройних формувань, про її переслідуванняо.

Людину вели до місць фільтрації за кордоном. Приблизно рік цієї людини ніхто не чіпав. Після проходження тривалого часу на цю людину виходили, наприклад, чеченські старійшини, які були пов'язані з ФСБ і одночасно з діаспорою за кордоном.

Далі на цьому етапі йшла фінансова допомога - спочатку тисячі, потім десятки тисяч доларів для підтримки сім'ї, для організації комерційної діяльності, для прикриття розвіддіяльності", - докладно розповів про схеми спецслужб колишній ФСБшник.

За його словами, російські агенти були інструментом терористичних атак в Європі, а їх завданням було розхитати ситуацію і створити так званий мультикультурний конфлікт, як, наприклад, це було в Лондоні.

"Заворушення 2009, 2010, 2011 років, коли громили магазини, все було створено відповідно до затверджених планів всередині ФСБ і СВР (Служба зовнішньої розвідки РФ) про протидію спецслужбам Великобританії. Я знаю точно, що це наша агентура працювала", - зазначив Євген.

Також він стверджує, що ФСБ та інші спецслужби Росії, як мінімум знали про підготовку терактів у Парижі 31 жовтня. "Маючи свої можливості в європейських мусульманських структурах, вони не могли не знати про те, що готувалися теракти. Знаючи, і не сказавши, це - співучасть у терактах.

А співучасть, вона могла бути і прямою. Аналізуючи їх зв'язок, звичайно, можна буде побачити ниточки, які ведуть до Росії. Це було вигідно, насамперед, Росії, і російські спецслужби мали всі можливості для організації цього", - зазначив колишній ФСБшник.

Також він назвав агентів Росії в мусульманських структурах, імена людей, які отримують гроші, щоб час від часу дестабілізувати ситуацію в Європі.

"Син і два племінники начальника контррозвідки "Хезболли", що проживали в Москві, зараз проживають в Європі, і через них здійснюється керівництво арабсько-ліванського напрямку з боку СЗР (Служби зовнішньої розвідки)", - повідав Євген, уточнивши, що мова йде про родичів Абдули Хаді Хамаді, який очолює підрозділ контррозвідки "Хезболли".

Також Євген стверджує, що рука Москви активно задіяна і у відверто терористичних утвореннях, проти яких Росія, нібито, веде війну, - "Ісламська держава". "Частково, тут як у ситуації з Парижем, фактично були спільниками в цьому.

Після розколу "Аль-Каїди" за створення "Ісламської держави" узялися колишні офіцери Іракської армії і функціонери партії БААС. Разом вони вчилися в Москві. Однозначно, і я це знаю точно, в російських спецслужбах була точка зору, що, якщо створиться терористична організація, альтернативна "Аль-Каїді", і яка буде створювати проблеми Сполученим Штатам, як Донбас для України, то це буде непогано", - говорить офіцер ФСБ Євген.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...