Окупанти в шоці: До Криму електроенергію по відновленій лінії поки подавати не будуть

Відремонтована лінія електропередач живить частину Херсонської області.

Пошкоджена опора ЛЕП. Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

В "Укренерго" поки не повідомляють, чи буде після ремонту опори лінії електропередач "Каховська - Титан" подаватися електроенергія в Крим. У прес-службі національної енергетичної компанії пояснили, що вони наполягли на ремонті лінії "Каховська - Титан", оскільки від неї живиться частина Херсонської області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

"Наші ремонтні бригади допущені протестуючими тільки на лінію "Каховська - Титан", від якої за нормальною схемою зазвичай заживлені два райони Херсонської області - Каланчацький і Чаплинський. Зараз ці райони заживлені з сусідніх районів", - сказали в прес-службі "Укренерго".

"Там світло подається в повному обсязі, але це резервна схема, тому надійність там під питанням", - уточнили там. Жодна з високовольтних ліній, крім "Каховська - Титан", поки не ремонтується: учасники блокади не підпускають до них бригади електриків.

Місцеві правоохоронці не проводять з ними будь-які переговори і не вимагають розблокувати пошкоджені об'єкти. Заступник начальника головного управління поліції в Херсонській області Олександр Антохін повідомив, що енергетики спілкуються з лідерами протестувальників безпосередньо.

"Ремонтники розмовляють, спілкуються з ініціативною групою блокади Криму, зокрема з Ленуром Іслямовим, який очолює їх штаб. У них штаб на Чонгарі, і вони з ним проводять бесіди.

Я так розумію, що і вгорі теж йдуть розмови", - заявив він. За словами Антохіна, поліцейські не присутні там, де пошкоджені опори. Представник поліції повідомив, що його підлеглі знаходяться на віддалених ділянках на випадок виникнення конфліктних ситуацій.

Фахівці пояснили, яка доза алкоголю провокує появу онкологічних захворювань і яке значення має, що саме ви вживаєте

вівторок, 7 травень 2024, 9:40

Вживання спиртного пов'язане з більш ніж 200 захворюваннями і розладами, зокрема й хворобою, яка є другою причиною смертності в Україні - раком. Про це повідомив Центр громадського здоров'я. . Алкоголь є одним із головних факторів ризику появи таких в...

Тінь Бога? Астрофізики підтвердили, що Всесвітом керує невидима сила. Таємниця темної матерії виявилась біль багатогранною, ніж вважали раніше

вівторок, 7 травень 2024, 9:23

Учені підтвердили те, що модель Всесвіту, у якій переважає темна матерія, усе ж правильна, хоча не всі з цим згодні. . Темну матерію астрофізики використовують для пояснення аномалій, які спостерігаються у Всесвіті. На відміну від звичайної матерії, т...