Організатори обіцяли "незабутні емоції": Мережу шокувала історія про серйозну НП з літаком під Києвом (фото)

Після аварії пілот не запропонував постраждалій допомоги або підтримки, ніхто не викликав рятувальників або поліцію, не запропонували перевірити стан у медиків і лише спробували просто відправити її до Києва з іншими клієнтами.
Під час здійснення приватного польоту сталася НП. Фото: соцмережі.

У Броварському районі Київської області сталася надзвичайна пригода під час виконання приватного польоту. Про це на своїй сторінці в Facebook написала Ганна Доценко, передають Патріоти України.

Зазначається, що інцидент трапився ще 9 червня, - в руках дівчини опинився подарунковий сертифікат на політ на літаку ZLIN-142 з виконанням фігур вищого пілотажу від "More Emotions" в Гоголеві Броварського району Київської області вартістю в 4 тисячі гривень.

Після виконання фігур вищого пілотажу, коли пілот взяв курс на аероклуб, на висоті 300 метрів "відмовив двигун" і літак здійснив аварійну посадку в кукурудзяне поле в семи кілометрах від клубу.

"Після того як передня стійка торкнулася землі, літак проїхав пару метрів по грядці молодої кукурудзи, потім спіткнувся, хвіст літака відірвався від землі, літак перекинувся через капот і впав на дах", - розповіла Доценко.

Після аварії пілот не запропонував постраждалій допомоги або підтримки, ніхто не викликав рятувальників або поліцію, не запропонували перевірити стан у медиків і лише спробували відправити її до Києва з іншими клієнтами.

Представники компанії при спробах з'ясувати причини події стверджували, що нічого надзвичайного не сталося і запропонували новий сертифікат в подарунок. У клініці у дівчини виявили закриту черепно-мозкову травму, забої і струс мозку.

Доценко самостійно звернулася в Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і Нацполіцію. Правоохоронці не стали реєструвати інцидент і лише передали справу дільничному поліцейському на перевірку.

"Я спілкувалася з дільничним минулого тижня. Результат перевірки такий самий: літака немає, пілота немає, а в самому аероклубі дільничному сказали, що вказаний мною в заяві літак в той день у них не літав", - написала дівчина.

Пізніше з'ясувалося, що посвідчення про допуск до експлуатації злітно-посадкової смуги втратило дійсність 13.10.2015 і не було продовжено, а літак Дельфін-4 з реєстраційним номером UR-PAZZ, на якому пройшов політ, був позбавлений сертифіката у 2016 році.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...