Особливо не вистачає "бандерівців": Журналіст дізнався, як вербують українців для КремльТБ і скільки платять

Росіяни доволі легко погоджуються на необхідні суми гонорарів, оскільки відчувають дефіцит українців, охочих брати участь у пропагандистських програмах.

Програма "Місце зустрічі" на НТВ. Фото: скріншот з відео.

Український журналіст Сергій Сидоренко провів експеримент, метою якого було стати експертом в одному із пропагандистських шоу на російському телебаченні. За його підсумками вдалося з'ясувати, що гості з України, які створюють картинку різних думок і свободи слова в країні-агресорі, можуть заробляти від $150 до $10 тисяч. Зокрема, Сидоренко спробував стати спікером скандальної передачі "Місце зустрічі" на телеканалі НТВ, розповів він у своїй статті, передають Патріоти України.

За його словами, все почалося із того, що йому і ще двом співробітникам його редакції надійшли запрошення від деякої Юліани Хан, яка представилася співробітницею російського телебачення і запропонувала українцям участь в ефірі. Сидоренко зазначив, що подібне траплялося із ним досить часто, однак цього разу він вирішив розіграти рупорів Кремля і розкрити усю їхню "кухню".

"Я спілкувався із Юліаною, співробітницею НТВ, і одночасно публікував скріншоти у фейсбук-стрічці, доступній для перегляду тільки друзям. Телефонні переговори записував на диктофон, а їхній зміст також одразу розповідав у цьому форумі. Зараз, коли легенду викрито, стрічка стала публічною", — розповідає журналіст.

Він зазначив: Юліана одразу погодилася, що запропонована нею діяльність вимагає оплати, однак для визначення остаточного гонорару довелося трохи поторгуватися. З огляду на те, що програма "Місце зустрічі" виходить в обід, а не у прайм-тайм, сторони зійшлися на тому, що спершу експерту заплатять $150 (плюс квиток на літак туди і назад, готель і зустріч в аеропорту), але вже з другого ефіру таксу піднімуть до $300.

Сидоренко уточнив, що росіяни доволі легко погоджуються на необхідні суми гонорарів, оскільки відчувають дефіцит українців, охочих брати участь у пропагандистських програмах. "Ефіри свідчать, що на російському ТБ відчувається нестача українців. Охочих "підносити снаряди" солдатам гібридної війни, на щастя, не так вже й багато, тому обличчя "експертів із Києва" від програми до програми — одні й ті ж. І якщо добре жестикулювати й відповідати очікуванням сценаристів — цілком можна відвідати й 10 ефірів у місяць, тобто отримувати до $3000, та ще й неоподаткованих в Україні. Погодьтеся, непоганий заробіток! А якщо мова йде про ефір у прайм-тайм або у вихідні, або якщо ви вже напрацювали на статус "ефірного українця із досвідом", то гонорари значно зростають, і можна або отримувати більше, або "працювати" менше", — пише журналіст.

Так, за його словами, відомий В'ячеслав Ковтун, який є завсідником кремлівських ефірів, за свої виступи отримує приблизно $10 тис. щомісяця. Сидоренко уточнив, що особливо охоче співробітники російського ТБ чекають у гості саме "бандерівських голосів", оскільки тих, хто має проросійську позицію, їм і так вистачає із надлишком.

"Саме на таку роль мене кликали в ефір, і Юліана цього не приховувала. Власне, саме з цього вона почала нашу першу розмову.

— Перш за все, нам важливо дізнатися вашу позицію щодо того, що відбувається між Росією і Україною. Що зараз між нашими країнами?

— Звичайно ж, це війна, Росія — агресор. Було б дивно очікувати від мене іншої відповіді.

— Так, значить, і Крим анексований незаконно, а російські війська є на Донбасі.

— Звичайно.

— Я вас зрозуміла. Тоді давайте обговоримо деталі", — процитував українець діалог із представницею російських ЗМІ.

Він згадує, що далі події розвивалися ще швидше. Чоловікові тут же замовили квиток на літак, попросивши його паспортні дані (проте він надав росіянам неправдиву інформацію) і вислали теми ефірів. Сидоренко попередив співрозмовницю, що не є компетентним у всіх перерахованих питаннях, однак її це не збентежило, оскільки українці на російському ТБ у будь-якому випадку потрібні лише як "хлопчики для биття".

"Завершилася історія досить прозаїчно. Звичайно ж, я не прийшов на літак і не з'явився в ефірі. Вранці мені на WhatsApp написав співробітник НТВ, який чекав в аеропорту Домодєдово. Довелося нагадати йому, що Росія — держава-агресор, і їздити на ефір у Москву з мого боку було б щонайменше негідно. "Але я тільки водій", — відповів той. Юліана "відповіла" мовчанням на аналогічне повідомлення у Messenger. Є всі підстави припускати, що я став не першим, хто завдав їм клопоту, змусив витратитися на квитки, але не приїхав. І, напевно, буду не останнім", — із сарказмом підсумував журналіст розповідь про експеримент.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...