Отакої: Співробітника відділу СБУ по боротьбі з корупцією спіймали на хабарі

Під час отримання однієї тисячі доларів (за повернення комп'ютерної техніки) він був затриманий правоохоронцями

Затримання на хабарі. Фото: vppnr.gp.gov.ua

Військова прокуратура спільно з співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБУ затримала під час отримання хабара в розмірі однієї тисячі доларів старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Полтавській області. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури центрального регіону України, передають Патріоти України.

"Вказана особа висунула вимогу суб'єкта господарської діяльності надати йому неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за повернення раніше вилученої комп'ютерної техніки. Також за неперешкоджання господарської діяльності підприємця правоохоронець вимагав платити йому 300 доларів США щомісяця", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що співробітник СБУ спершу отримав 600 доларів (плату за 2 місяці безперешкодної діяльності підприємства) і під час отримання 1 тис. доларів (за повернення комп'ютерної техніки) був затриманий правоохоронцями.

В даний час вирішується питання щодо повідомлення зазначеній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади і накладенням арешту на тимчасово вилучене майно. Тривають першочергові слідчі дії.

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...

Дати Великодня до 2050 року: Коли святкування у православних і католиків припаде на один день

середа, 1 травень 2024, 15:59

Великдень - одне з найважливіших християнських свят, яке відзначають у пам'ять про Воскресіння Ісуса Христа. Його дата щороку змінюється, адже вона залежить від місячно-сонячного календаря, передають Патріоти України. Різні конфесії використовують різн...