Отримав орден і квартиру: В Україні нагородили чемпіона Абраменка (фото)

Фото: ЗМІ

Президент Петро Порошенко зустрівся із чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександром Абраменком, повідомляють Патріоти України.

Глава держави вручив спортсмену орден "За заслуги" ІІІ ступеня та сертифікат на квартиру, повідомляє прес-служба президента. Головний тренер збірної команди України з фристайлу Енвер Аблаєв також отримав орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Атлетів відзначено за досягнення високих спортивних результатів на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея). "В Україні дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога, про яку мріяли і, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде золото… Ти вже назавжди в пантеоні слави українського олімпійського спорту", - сказав Порошенко.

Олександр Абраменко сказав: "Я дуже зрадів, що я зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту". Він розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозані. Спортсмен зізнався, що власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді, і пообіцяв запросити главу держави на новосілля.

Як відомо, за результатами виступу на зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані Національна збірна олімпійська команда України здобула 1 золоту медаль у змаганнях із лижної акробатики та посіла 21 місце в загальнокомандному заліку.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...