Овочі і фрукти виявилися джерелом щастя, - дослідження вчених

Кожна додаткова щоденна порція фруктів і овочів позитивно впливає на рівень щастя.

Овочі та фрукти - джерело щастя. Фото: nakonu.com.

Дослідники з Уорікського університету продемонстрували, що вживання великої кількості фруктів і овочів сприяє підвищенню рівня щастя. При цьому він може бути порівняний зі збільшенням добробуту від знаходження роботи. Стаття вчених опублікована в American Journal of Public Health, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В ході дослідження було вивчено стиль харчування 12 тисяч випадково обраних людей, які вели дієтичні щоденники, і їх психологічний стан. Учасники довготривалого дослідження The Household, Income and Labour Dynamics in Australia Survey (HILDA) вказували, які продукти вони вживали щодня і в яких кількостях.

Були зібрані дані про харчування за 2007, 2009 і 2013 роки. Вони звірялися з відповідями про психологічний стан. При цьому враховувалися зміни в доходах і особисті обставини, які також могли вплинути на рівень щастя.

Виявилося, що кожна додаткова щоденна порція фруктів і овочів позитивно впливає на рівень щастя. За словами вчених, цей ефект набагато сильніше, ніж сприятлива дія на здоров'я. Можливе пояснення цього - каротиноїди, що містяться у фруктах і овочах, які можуть впливати на окислювально-відновний баланс в організмі людини. Він, в свою чергу, може впливати на рівень гормонів.

Дослідники вважають, що люди не прагнуть змінити своє харчування, оскільки здоровий спосіб життя не приносить миттєвого результату. Однак психологічне благополуччя може поліпшуватися досить швидко для того, щоб це мотивувало людей до перегляду своєї дієти.

Отримані результати можуть бути використані фахівцями в галузі охорони здоров'я, щоб переконати людей переходити на здорове харчування, відзначається в статті.

Побиття дівчини представником ТЦК у Одесі: У командуванні Південь відео назвали "роботою на ворога"

вівторок, 14 травень 2024, 23:41

Керівництво оперативного командування Південь звернулося до правоохоронців щодо інциденту з дівчиною та представниками ТЦК в Одесі. Про це йдеться в заяві ОК Південь, передають Патріоти України. Також керівництво хоче дізнатися, у чиїх інтересах був ко...

Виготовляли на Буковині: Українців годували підробленими небезпечними продуктами (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 22:50

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили підпільне виробництво продуктів харчування – зокрема їжі швидкого приготування та кави. Працювали ділки у Чернівецькій області в антисанітарних умовах. Про це повідомили у БЕБ, передають Патріоти України...