Озроєний до зубів: У Слов'янську попався орденоносний бойовик (фотофакти)

​У Слов'янську затриманий 39-річний місцевий житель, який брав активну участь у незаконному збройному формуванні.
Орден та посвідчення бойовика "ДНР".

З кінця жовтня поточного року він збирав і передавав терористам інформацію про дислокацію, чисельність та озброєння підрозділів АТО в Слов'янську. У його квартирі були виявлені заховані автомат, гранати і патрони, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Національної поліції.

У ході реалізації отриманої оперативної інформації правоохоронці встановили і затримали місцевого жителя 1976 року народження з позивним "Грім". Зловмисник входить до складу збройного бандформування з травня 2014 року. Встановлено, що під час окупації міста чоловік добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань і в період часу з травня по липень 2014 чергував на блокпосту в районі Краєзнавчого музею.

В обов'язки затриманого входило чергувати на блокпосту зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту та громадян, а також виявляти проукраїнськи налаштованих жителів. Після звільнення міста від терористів він разом з бойовиками переїхав у Донецьк, де продовжив свою діяльність в незаконних бандформуваннях. З липня 2014 по середину жовтня 2015 працював в так званій "поліції ДНР".

Наприкінці жовтня бойовик приїхав в Слов'янськ з метою збору інформації про кількість і пересування військовослужбовців і техніки Збройних сил України. Отриману інформацію зловмисник передавав терористам за допомогою мобільних телефонів і соціальних мереж в інтернеті.

Отримавши постанову суду, співробітники Слов'янського відділення поліції спільно з представниками СБУ провели обшук в квартирі підозрюваного. При огляді домоволодіння правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова, гранату "РГД-5", гранату "Ф-1", два запала до них і 90 патронів калібру 5,45 мм, а також посвідчення і медаль "За оборону Слов'янська", видані так званою "Нагородною комісією Новоросії" і карту Слов'янська та Слов'янського району, на яку були нанесені позначки про розстановку сил військовослужбовців ЗСУ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Учаснику незаконного збройного формування загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Слов'янського відділення Краматорського відділу ГУ Національної поліції в Донецькій області.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...