Озвучено дату, коли в Україні мають початися масові заворушення "згідно з планом Кремля", - СБУ

Активні дії повинні початися 15 листопада на акції протесту банківських вкладників.

У Києві та інших містах планується почати масові заворушення. Фото: pk.kiev.ua

На акції протесту хочуть вийти прості громадяни України. Але в СБУ заявили, що це "Росія планує дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб домогтися дострокових виборів і зміни зовнішньополітичного курсу країни", повідомив сьогодні на брифінгу начальник департаменту захисту національної державності Анатолій Дублик, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

Дублик заявив, що таку інформацію СБУ отримала у співпраці зі службою зовнішньої розвідки. Старт операції по дестабілізації запланований на 15 листопада.

"Ці дані розвідки в цілому збігаються з вмістом так званого плану першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою "Шатун", дослідження якого і його достовірності в рамках кримінального провадження триває", - сказав він.

Дублик повідомив, що безпосереднє керівництво і реалізацію плану в Україні здійснює перший заступник Суркова - Ардзінба. Контакт з політичними рухами і громадськими організаціями в Україні, які безпосередньо чи наосліп використовуються в акціях, здійснює громадянин Вірменії Мартиросян.

Дублик зазначив, що спецслужба зафіксувала виїзди окремих організаторів акцій в Росію для отримання грошей і інструкцій. "Мета плану - внутрішня дестабілізація, організація дострокових виборів в Україні, посилення позицій російських сил в новому парламенті з перспективою ревізії європейського курсу і зміни зовнішньополітичного вектора держави", - сказав він.

За інформацією СБУ, активні дії повинні початися 15 листопада на акції протесту банківських вкладників. З 17 листопада акцент протестних акцій планується змістити на питання підвищення тарифів.

Так званий протест повинен перерости в блокування урядових структур і супроводжуватися розширенням вимог до влади. При цьому, за даними СБУ та служби зовнішньої розвідки, російські сценаристи планують масові заворушення.

Передбачається, що співробітники правоохоронних органів отримають пошкодження, і по російських каналах це буде представлено як те, що українська влада не може контролювати ситуацію в столиці та регіонах.

"Першою контрольно-проміжною датою має стати 24 листопада, коли повинен пройти саміт Україна-ЄС, присвячений завершенню питання про надання Україні безвізового режиму. У разі створення картинки 15-17 листопада, яка повинна продемонструвати, що українська влада не контролює ... це повинно стати додатковою підставою для проросійськи налаштованих сил в Європарламенті, щоб відкласти це питання на невизначений час", - сказав він.

У Службі безпеки України поки не говорять, чи підтверджена автентичність так званого "плану Шатун" по дестабілізації України, який був серед нібито листів помічника російського президента Владислава Суркова.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...