​Паліть собі на здоров'ячко: Німецькі медики розповіли, як куріння вилікувало людину

В Німеччині виявили чоловіка, у котрого куріння допомогло придушити симптоми анемії. І порадили аналогічний метод його хворої доньки

Чадний газ від сигарет став ліками для людини з рідкісною мутацією в гені HBA1, що відповідає за складання молекул гемоглобіну. Спадкову хворобу виявили у чоловіка лише тоді, коли в клініку звернулася його некуряща дочка, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Біохімік Джон Олсон і його співробітники в Німеччині і Франції допомогли молодій жінці і її батькові зрозуміти, чому у неї є анемія, а ось у її батька, який курить, хвороби немає.

Вивчивши її ДНК, вчені виявили в гені HBA1, що містить в собі інструкції по збірці молекул гемоглобіну, рідкісну мутацію, в результаті якої в структурі білка змінилася одна амінокислота. У її родичів не було анемії, але така ж мутація знайшлася у її батька-курця.

Для курців з аналогічною мутацією чадний газ в димі сигарет є своєрідними ліками, а не отрутою. Він стабілізує гемоглобін і дозволяє йому хоча б частково виконувати свої функції. З цієї причини куріння було корисним для здоров'я батька дівчини, і він навіть не підозрював про наявність рідкісної мутації в його ДНК. А ось у дівчини виникли серйозні проблеми.

"Вона не повинна курити. Але може приймати антиоксиданти, такі, як вітамін С, який допоміг би запобігти окисленню її мутантного гемоглобіну. Її анемія не настільки важка. У той же час, вона не повинна турбуватися про шкоду пасивного куріння, яке могло б мати для неї позитивний ефект ", - підкреслив Джон Олсон.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...