Київрада вирішила: Палінню тютюну - бій

Київські депутати пропонують збільшити штраф за паління тютюну в недозволених місцях у 50 - 100 разів.

На сьогоднішому пленарному засіданні Київради 92 голосами вирішено звернутися до Верховної Ради та Кабміну з пропозицією щодо посилення відповідальності за паління тютюну у заборонених місцях, повідомляють "Патріоти України".

Напрацьовано відповідне рішення, яке пропонує внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та закон «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Зокрема, пропонується підвищення штрафів за паління у заборонених місцях від 50 до 100 разів.

«Ми пропонуємо відповідальність для фізичних осіб встановити на рівні 17 тисяч гривень, що стосується юридичних осіб, максимальна цифра — 20 тисяч. І це насправді невисокі штрафи, у провідних країнах світу вони значно вищі. Наприклад, якщо прив'язуватись до гривні, в Ірландії такий штраф складає 86 тисяч гривень, в Азербайджані від 10 до 25 тисяч гривень, у Франції від 12 до 21 тисячі, в Німеччині — 28 тисяч гривень. Лише розмір стягнення може стати суттєвим обмежувальним фактором у порушенні даної норми, бо саме мінімальні штрафи і створюють ті проблеми, які відчувають мешканці будинків, де розташовані заклади харчування, в яких можна палити, в тому числі кальяни», - наголосила депутат Київради Алла Шлапак.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...