Пам'ятаємо героїв: До 77-річчя проголошення Карпатської України в Ужгороді пройшов Марш слави (фотофакти)

Аби віддати шану мужнім Стражам Карпатських Гір, на Закарпаття з'їхались націоналісти з усієї України.

Марш слави у Ужгороді. Фото: соцмережі.

До 77-ліття проголошення незалежності Карпатської України 13 березня в м. Ужгород пройшов Марш Слави Героїв Карпатської України. Про це повідомили у соцмережі "Фейсбук" учасники спільноти "Карпатська Січ", передають Патріоти України.

Аби віддати шану мужнім Стражам Карпатських Гір, на Закарпаття з'їхались націоналісти з усієї України.
О 18:00 колона вирушила від буд. "Просвіти" до пам'ятника президенту Карпатської України Августину Волошину. Там своє слово сказали лідер "Карпатської Січі" Тарас Деяк, командир ДУК ПС Андрій "Летун" Стемпіцький та боєць ЦК "Азов-Закарпаття" Юрій Павлюкович. Звідти колона вирушила набережною до пл.Театральної і через проспект Свободи дійшла до кладовища, де в братній могилі поховані воїни ОНО "Карпатська Січ". Отець Віктор УПЦ КП відслужив панахиду і освятив відреставрований вдячними нащадками пам'ятний могильний хрест.

Атмосфера величності та піднесеності події пронизувала кожного, хто горить національно-визвольною боротьбою. Лунали гасла слави хоробрим бійцям Карпатської України, а також речівки в підтримку сучасних в'язнів режиму внутрішньої окупації. Крім того, нащадки карпатських січовиків виголосили свою готовність до протидії прислужникам угорських окупаційних діячів, котрі і зараз намагаються відірвати Закарпаття від Великої України. В той же час представники угорської національності також брали участь в ході та висловили свою підтримку незалежності і сувернітету Української Держави.

Карпатська Україна стала уособленням незламності духу української нації і готовності до відважної борні своєї честі навіть у безвихідному становищі. Жменька закарпатських націоналістів, які утворили ОНО "Карпатська Січ", показали усьому світу ціну вірності Ідеї. Тоді і зараз - нас неможливо перемогти!

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...

На кладовище - тільки з документами? В Україні в поминальні дні біля цвинтарів чергуватиме поліція

субота, 11 травень 2024, 11:54

В Україні у поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей, українців просять бути обачними. Про це заявила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону....