Пам’ятати своє героїчне минуле: Львів масовою ходою відзначив 98-у річницю Листопадового чину (фотофакти)

​В рамках святкових заходів на честь Листопадового чину і створення Західноукраїнської Народної Республіки наймасовішим дійством стала студентська хода.

Хода розпочалася перед університетом імені Івана Франка і закінчилася біля Меморіалу Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське.

Завершила урочистості спільна молитва за всіма, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України.

Крім того, сьогодні центром Львова ходили патрулі реконструкторів у формі Українських Січових Стрільців і вітали львів’ян та гостей міста з річницею. Біля приміщення Львівської обласної державної адміністрації вони встановили блокпост Січових Стрільців та підігнали бронемашину тих часів.

Нагадаємо, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українські Січові Стрільці на чолі з сотником Дмитром Вітовським зайняли всі найважливіші урядові установи у місті. До ранку були захоплені всі стратегічно важливі об’єкти міста.

9 листопада 1918 року УНР створила свій тимчасовий виконавчий орган, який був 13 листопада 1918 року перетворили на Державний Секретаріат ЗУНР-ЗУНР.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...