"Паршива вівця дискредитує все стадо": Порошенко про скандал з командирами 53-ї бригади

Подібні випадки мають негативний резонанс у суспільстві і підривають довіру людей до військових командирів.

На полігоні Широкий Лан. Фото: соцмережі.

Президент Петро Порошенко заявляє про неприпустимість повторення подій, які сталися у 53-й бригаді на полігоні «Широкий лан». Про це він заявив під час зустрічі з командирами Збройних сил України середньої військової ланки управління в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського сьогодні в Києві, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

«Кожен з нас пам’ятає останні події, які відбулися у 53-й окремій механізованій бригаді під час її розміщення на полігоні «Широкий лан». Подібні випадки мають негативний резонанс у суспільстві і підривають довіру людей до військових командирів: «одна паршива вівця дискредитує усе стадо». Впевнений в тому, що подібні випадки знижують боєздатність війська, вони є неприпустимими, висновки з цього мають бути зроблені і повторення подібних ситуацій не може бути допущено», - додав Порошенко.

Нагадаємо, бійці 53-ї окремої механізованої бригади, які перебували на полігоні «Широкий лан», 8 лютого вирушили пішки до Миколаєва, щоб поскаржитися військовому прокурору на умови проходження служби. Військовослужбовці заявили, що сплять у дірявих наметах, практично на снігу, їм ніде помитися, з їжі у наявності тільки сухі пайки.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...