Патріотична мода: В Україні все більше зростає попит на вишиванки

Ціна автентичного одягу теж підвищується, але це не зупиняє покупців

Патріотична мода - на піку популярності. Фото: svitlycya.com.ua

Попит на український патріотичний одяг зростає з року в рік. Таку статистику надали аналітики компанії Prom.ua, інформують Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

У поточному році серед онлайн-покупців найбільш популярні жіночі вишиванки, їх продано в першому півріччі 2016-го 3474 штук. Дитячих продано 2086, а чоловічіх - 1561.

Вартість такоє зростає: вишиванка коштувала у 2014-му в середньому 471 грн, зараз - 579 грн (жіноча), а для дитини блузку можна було придбати за 445 грн, зараз - за 517 грн.

Причина підвищення інтересу до вишиванок, за думкою аналітиків, - світові тренди, мода на етнічні мотиви.

"Мексика з її яскравими геометричними візерунками і відкритими силуетами, була популярна в дев'яності. У нульових стала популярною Індія: хвилясті тканини, блиск, живі рослинні візерунки, розпущене волосся, невеликий привіт епосі американських хіпі. А зараз в тренді – слов'янські мотиви: натуральні матеріали, контрастна вишивка, вільні і навіть безформні силуети", - кажуть фахівці.

Неповторність виробів та унікальність візерунків у кожному регіоні України теж приваблюють покупців.

Експерти впевнені, що ще 3-5 років вишиванки будуть популярними. І не тільки святкові, а й повсякденні.

"Мною і колегами помічено, що вишивка впевнено входить в моду у вигляді візерунків на класичних офісних сорочках, а також піджаках або пальто. Такий одяг все частіше замовляють і просто для пошиття в ательє. І вже нікого не здивуєш, коли наречена замовляє для себе пошив весільної сукні в народному стилі. Це означає, що вишиванки надовго прийшли в моду українців", - каже Інна Порфиренко, власниця ательє у Києві.

"Знаю людей, які навіть колекціонують вишиванки – білі, чорні, червоні, сині. Блузки, сукні, костюми. І таких людей стає все більше. Причому люди готові викласти і 500 грн, і 2500 грн за вишиванку своєї мрії", - зазначає Олег Денисенко, співвласник магазину подарунків у Дніпрі.

Найбільший попит спостерігається у свята - День Незалежності, День Конституції та інші.

Фото: "Сегодня"


Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...