"Пацан, біжи": Двоє чоловіків нацькували собак на підлітків

Інцидент стався у Маріуполі.

Джерело: gopri

Хлопці 12 та 15 років прийшли погуляти на футбольне поле на околиці міста, де двоє дорослих молодих чоловіків вигулювали собак. Побачивши дітей, звірі, які були без повідків та намордників, кинулися на них. Першим номером, який набрали хлопці після шаленої погоні, у стані шоку, став номер спецлінії 102. Поки оператор заспокоювала підлітків та викликала швидку, на місце прибув наряд поліції, передають Патріоти України з посиланням на Надзвичайні Новини.

Поліцейських викликав молодший хлопець, Андрій, адже знав, що у разі будь-якої небезпеки потрібно телефонувати в поліцію.

- Прийміть виклик, провулок Єрмака…. Двоє пацанів…. просто відпустили собак гуляти, і вони … за нами побігли…вона мене ледь за ногу не вкусила. Це було дуже страшно, - кожне слово давалося дитині з трудом, підліток задихався від сильного бігу та страху.

- Вони сказали «пацан, біжи». Руки тремтять, - додав дев’ятикласник Дмитро.

Переконавшись у першу чергу, що діти зараз у безпеці, дівчина-оператор колл-центру 102 з’ясувала точне місцезнаходження хлопчиків та попросила залишатися у безпечному місці, поки не прибуде поліція.

Поки наряд їхав, оператор 8 хвилин утримувала дітей на лінії, намагаючись заспокоїти їх та дізнатися деталі події. Відчувши підтримку, підлітки почали відходити від шоку.

Заявник розповів, що, рятуючись від «бійцівських» собак, з футбольного поля він з другом забіг у свій двір. Не вірячи, що їм вдалося відірватися від хижих переслідувачів, діти боялися, що ті будь-якої миті можуть вискочити з-за кута. А більше бігти вони не могли.

Старший юнак дуже переживав, що під час погоні загубив кепку. Почувши, що він збирається вийти з укриття її шукати, дівчина-оператор попросила хлопців бути поряд і нікуди не йти.

Раптом вдалині діти побачили своїх кривдників. Андрію стало погано, і оператор, яка чула кожен подих дітей, негайно викликала «швидку». Цієї ж миті до друзів під’їхав екіпаж патрульних. Діти зітхнули з полегшенням – тепер вони під захистом.

На місці власників собак та їхніх вихованців не було. Поліція вживає заходів для встановлення осіб порушників, через яких діти пережили психологічний стрес.

У зв’язку зі шкільними канікулами поліція Донеччини закликає власників собак неухильно дотримуватися правил вигулу тварин, особливо - небезпечних порід, використовувати намордники, пильно стежити за своїм вихованцем, аби він не завдав шкоди оточуючим. Адже ціною порушення правил може стати життя дитини та інші тяжкі наслідки.

З початку року до колл-центру 102 надійшло 1330 повідомлень від дітей.

Знаходячи у поліцейських допомогу та підтримку, неповнолітні заявники звертаються до поліції все частіше. Так, тільки в травні оператори прийняли 262, виклика від дітей, а за 11 днів червня – 103.

Футболіст Динамо потоваришував... з російським гравцем (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:15

Польський легіонер грецького ПАОКа Томаш Кендзера, права на якого належать київському Динамо, потоваришував із російським гравцем команди із Салонік Магомедом Оздоєвим, передають Патріоти України. Кендзьора опублікував в Instagram спільне фото з Оздоєв...

"Це питання добре досліджене": Вчений пояснив, чи впливає війна на гени людини

середа, 1 травень 2024, 18:50

Гени людини не змінюються під впливом певних обставин. Проте є те, що може привести генетику до сучасних умов - це селекція. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда, передають...