Перевіряють комплектацію: У Міноборони повідомили особливості роботи "розкраденого" польового шпиталю зі США

"Там є питання щодо того, в якому стані він доїхав, бо він спочатку був на півночі України, потім переїхав в зону АТО, і під час переїзду або зберігання там були якісь питання" - розповів представник МІноборони.

Мобільний госпіталь у Костянтинівці. Фото:mediarnbo.org

Мобільний госпіталь, переданий Сполученими Штатами Америки Україна, працює, але "питання" по його комплектації перевіряються. Про це заявив глава офісу реформ Міністерства оборони України Андрій Загороднюк, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Госпіталь працює, але дійсно йде перевірка його комплектації. Там є питання щодо того, в якому стані він доїхав, бо він спочатку був на півночі України, потім переїхав в зону АТО, і під час переїзду або зберігання там були якісь питання. Але сказати, що він повністю був розукомплектований, - це неправда", - сказав Загороднюк.

За його словами, цей госпіталь є госпіталем другої ролі для повітряних сил, він створений для надання допомоги пораненим на аеродромі відразу після евакуації їх повітряним транспортом. В Україні така схема не працює, тому що зона бойових дій на Донбасі дуже урбанізована, і перший госпіталь, куди потрапляють поранені, - це посилена військовими хірургами громадянська лікарня, пояснив представник МОУ.

Як повідомлялося раніше, ЗМІ поширили інформацію, що американський польовий госпіталь EMEDS розташували на відстані 80 км від лінії фронту на базі 95-ї бригади, а потім і зовсім розікрали більшу частину його обладнання.

У ГПУ запевнили, що майно госпіталю ніхто не розкрадав. Заклад приймає поранених військовослужбовців з лінії зіткнення в районі міста Авдіївка з метою подальшого перенаправлення в 65 військовий госпіталь в місті Часів Яр, кажуть в прокуратурі.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...