Подарунок від США: У ГПУ відреагували на інформацію про "розкрадання" польового госпіталю у Костянтинівці

За даними Генпрокуратури прокурорсько-слідчими працівниками військової прокуратури Донецького гарнізону був здійснений візит на місце дислокації госпіталю.

Польовий госпіталь у Костянтинівці. Фото:dniprograd.org

Польовий госпіталь EMEDS вартістю 7,6 мільйона доларів, подарований США Міністерству оборони України, знаходиться в Костянтинівці Донецької області, а його майно ніхто не розкрадав. Про це сказано у відповіді Генеральної прокуратури на інформаційний запит Обозревателя, передають Патріоти України.

За інформацією ГПУ, з метою перевірки інформації ЗМІ про те, що в госпіталі відсутні 2/3 обладнання від початкового комплекту, прокурорсько-слідчими працівниками військової прокуратури Донецького гарнізону був здійснений візит на місце дислокації госпіталю.

"Встановлено, що в 2015 році військовій частини А3204 було передано мобільний військовий госпіталь (виробництво США), який складається з 4-х наметів, систем забезпечення життєдіяльності (дизельні генератори, кондиціонери), медичного обладнання. Технічна документація і бухгалтерські документи щодо прийому-передачі даного майна зберігаються в м. Житомир", - сказано в документі.

Як відзначили в прокуратурі, заклад приймає поранених військовослужбовців з лінії зіткнення в районі міста Авдіївка з метою подальшого перенаправлення в 65 військовий госпіталь у місті Часів Яр.

"Майно даного військового польового госпіталю перебуває під відкритим небом (4 намети, дизельні генератори і кондиціонери), а медичне обладнання розташоване в будівлі місцевої школи з метою забезпечення його збереження і щоб уникнути його пошкодження або знищення", - пояснили в ГПУ.

У документі також зазначено, що в березні 2016 року Військова служба правопорядку у ЗСУ провела у військовій частині А3204 інвентаризацію майна і не знайшла недостачі.

"На даний момент військовими прокуратурами за даним фактом відомості в ЄРДР не вносилися, кримінальні провадження не розслідуються", - підсумували у відомстві.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...