Перевірка на кохання і не тільки: На Донбасі стартував міністерський проект "Одруження за добу" (відео)

Це важливо в першу чергу для тих, котрі змушені виїжджати з окупованих територій в Україну, щоб зареєструвати шлюб.

Стартував проект експрес-одруження. Фото: patrioty.org.uaКабмін схвалив пропозицію Мін'юсту про запуск пілотного проекту в низці населених пунктів, де буде можливо протягом доби зареєструвати шлюб. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, інформують Патріоти України.

Повідомляється, що пілотний проект стартує з Донбасу. Наголошується, що це крок назустріч людям, які повинні виїжджати на вільну територію, щоб зареєструвати шлюб. Пізніше проект стартує і в інших українських містах.

"Наступний крок, який може бути, ми можемо надати нотаріусам реєструвати шлюб. Таким чином у нас буде набагато більше місць, де це можна зробити. Крім державних реєстраторів, це можуть зробити нотаріуси, і ще наступний крок, передати ці повноваження місцевим радам", — сказав Пєтухов.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...