Перша смерть на совісті автопілота: Експеримент Тesla закінчився летально

Після повідомлення про аварію і початок розслідування котирування Tesla на біржі впали на 3 відсотки.

Автопілот Tesla вперше вбив свого водія. Фото: digitaltrends.com.

Експериментальна модель електромобіля Tesla з включеним автопілотом потрапила в аварію, в результаті якої загинула людина, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Трагічний інцидент стався ще 7 травня. Як кажуть в Tesla Motors, це перший випадок аварії з летальним результатом на 130 мільйонів миль, які вже накатали машини з системою автопілотування.

Загибель людини при їзді на автопілоті знову підніме дискусію в автомобільних і юридичних колах про безпеку систем автоматичного управління і майбутнє самокерованих автомобілів.

Національне управління безпекою руху на трасах США вже почало попереднє розслідування безпеки електрокарів Tesla Motors.

Відомство перевірить "конструкцію і роботу засобів допомоги в управлінні автомобілем, які використовувалися під час зіткнення".

Теоретично розслідування може призвести до відкликання 25 тисяч таких же автомобілів. Національне управління безпекою руху на трасах США і сама компанія підкреслюють однак, що мова йде поки про попередню перевірку.

Після повідомлення про аварію і початку розслідування котирування Tesla на біржі впали на 3 відсотки.

Зіткнення Tesla з вантажівкою

Седан Tesla Model S врізався у вантажну машину з причепом, яка здійснювала лівий поворот з правого ряду.

У легкової машини знесло дах, Tesla проїхала під фурою, з'їхала з дороги, протаранивши огорожу, перетнула поле, протаранивши ще один паркан, після чого зупинилася, врізавшись у стовп.

У заяві Tesla Motors стверджується, що ні людина в машині, ні система автопілота не розпізнали білий борт фури на тлі яскравого неба, тому ні людина, ні автопілот навіть не спробували натиснути на гальма.

Обережно, автопілот

Глава Tesla Motors Ілон Маск, представляючи в жовтні минулого року програмне оновлення з функцією автопілота, настійно радив водіям користуватися нею з обережністю.

У компанії рекомендували водіям ніколи не випускати кермо з рук навіть при включеному автопілоті і повторювали, що з водія не знімається відповідальність за керування автомобілем.

"Важливо помітити, що Tesla за замовчуванням не активує автопілот і перед першим використанням його, вимагає ясного підтвердження від власника машини, що він усвідомлює ризики використання нової технології, яка все ще перебуває в доопрацюванні", - йдеться в повідомленні компанії.

"Ну відірвало стопу. І що? Я в шпиталях такі поранення у хлопців бачив, що ого!": Боєць розповів, як повернувся на фронт після важкого поранення

субота, 4 травень 2024, 8:50

Боєць батальйону ударних БпАК "Ахіллес", що входить до складу 92-ї ОШБр, Володимир з позивним "Халк" розповів "Громадському", як повернувся на війну після протезування стопи, передають Патріоти України. У жовтні 2022 року вибухом міни військовому віді...

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...