Під час Майдану МВС та СБУ вимагали від ЗСУ долучитись до розгону протестувальників - екс-заступник голови Генштабу

Планувалося, що ЗСУ повинні будуть передати військові частини внутрішнім військам, щоб посилити протидію, розповів Юрій Думанський.

Юрій Думанський. Фото:telegraf.com.ua

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський заявив, що МВС і СБУ вимагали від українських військових виділити сили для розгону Майдану в 2014 році. Про це Думанський розповів в інтерв’ю Апострофу, повідомляють Патріоти України.

"У той час було дійсно протистояння цивільного населення: на Майдані, Грушевського, Інститутській. У МВС не вистачало сил, щоб протистояти тим людям, які вийшли на вулиці Києва. Крім того, у різних регіонах країни стихійно виникали такі Майдани: у Львові, Хмельницькому, Одесі, Миколаєві", – сказав він.

Думанський повідомив, що написав рапорт про відставку після того, як дізнався про подібні ініціативи з боку силовиків.

"Машина насильства в особі МВС і СБУ не мала ресурсу, і вони стали вимагати, щоб ЗСУ додатково виділили сили і засоби. Планувалося, що ЗСУ повинні будуть передати військові частини внутрішнім військам, щоб посилити протидію. ЗСУ поступово могли втягнути у цей конфлікт", – додав він.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...