"Піду в АТО, буду отримувати $420": Білорус, який воював добровольцем на Донбасі, вступив до ЗСУ (фото)

На батьківщині бійця будуть вважати "найманцем" і його буде оголошено в кримінальний розшук, та хлопця це не страшить - він там все одно "політичний в'язень".

Олександр Молчанов в "учебці". Фото: belsat.eu.

Громадянин Білорусі Олександр Молчанов офіційно вступив до лав Збройних сил України на посаду рядового солдата і збирається відправиться в зону антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Belsat.eu.

Відзначається, що Молчанов у себе на батьківщині був політичним в'язнем. За словами Олексія, в Україну він приїхав в 2014 році, де приєднався до одного з волонтерських батальйонів, які воювали з терористами на сході країни. Офіційно служити в українській армії на той момент іноземці не могли: така можливість з'явилася тільки тнедавно, коли Президент України Петро Порошенко підписав відповідний указ.

"Поки я в "учебці". В принципі, все нормально, поки особливо нічого складного немає. Місце "учебки" називати не буду, думаю, поки не варто це озвучувати", - сказав новобранець.

"Зараз є положення, що дозволяє іноземцям служити в армії на посадах рядового складу, сержантського і старшинського. Офіцери і прапорщики поки не мають права служити, якщо не мають українського громадянства. Я рядовий", - пояснив білорус.

Він уточнив, що отримує оплату за службу на тих же умовах, що і громадяни України.

"Зараз в "учебці" отримаю близько 6 тис. гривень (близько $230) за місяць. Після закінчення "учебки"- близько 7 тис. гривень (близько $270). Якщо ж буду в зоні бойових дій - я відправлюся туди десь через місяць - разом з доплатами має бути близько 11 тис. гривень (близько $420)", - розповів Молчанов.

Відповідаючи на питання, чому він вирішив служити в українській армії, Олексій сказав, що після участі в діяльності волонтерських батальйонів у нього відбулася переоцінка цінностей.

Також він уточнив, що усвідомлює наслідки свого вибору - у Білорусі він вважається "найманцем" і буде оголошений в кримінальний розшук.

"У мене зараз вже є військовий квиток, він мені замінює всі інші документи. Під час служби в армії я можу з цим квитком цілком легально перебувати в Україні. А після трьох років служби можу подавати заявку на отримання громадянства. Звичайно, подивимося, що буде через три роки. Але, як бачите, поки проблем у мене немає. У мене є тимчасова посвідка на проживання, скоро вона закінчується, але вона для мене на обов'язкова. Навіть не знаю, чи буду її продовжувати: тепер я дуже обмежений у часі. Ссе ж служба є служба. Не завжди можу розпоряджатися своїм часом, як хотів би ", - додав Олексій.

Також повідомляється, що крім Молчанова до української армії приєдналися багато інших білоруських добровольців, які збираються згодом легалізуватися в Україні.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...