Планета і так перенаселена: В Індії заборонили воскрешати небіжчиків

Представники компанії BioQuark, яка проводить експеримент по оживленню, не вважають заборону проблемою, так як в такому випадку вони просто перенесуть експеримент в більш дружні країни.

В Індії заборонили воскрешати небіжчиків. Фото: newsarmenia.am.

Скандальний експеримент компанії BioQuark по оживленню людини в стані клінічної смерті був офіційно заборонений владою Індії. Навесні цього року регулюючі органи США видали BioQuark перший в історії медицини дозвіл на досліди, в рамках яких співробітники цієї компанії спробують відновити частину функцій мозку, використовуючи синтетичний білок під кодовим ім'ям BQ-A, спеціальні стовбурові клітини, лазерну стимуляцію мозку і електричну стимуляцію серединного нерва, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Самі досліди, як спочатку планували фахівці BioQuark, повинні були проводитися не в США, а в Індії, в госпіталі міста Рудрапур, де вчені планували набрати групу з 20 "добровольців" в стані клінічної смерті, чиї рідні погодилися б пожертвувати тіла покійних для наукових експериментів.

Інсульти та різні травми голови часто вводять людину в стан, який медики називають "смертю мозку". У таких випадках тіло хворого ще живе, якщо воно підтримується за допомогою апаратів штучного дихання і виведення відходів життєдіяльності, однак мозок вже не функціонує. Фактично, людину в такому стані вже можна визнати мертвою, так як самостійно жити вона не може.

Використовуючи ін'єкції BQ-A, стовбурові клітини і лазерні імпульси, вчені сподівалися "перезапустити" мозок померлих індійців, проте це, очевидно, вже ніколи не станеться - на цьому тижні Рада Індії з медичних досліджень (ICMR) вилучила досліди під кодовим ім'ям ReAnima з переліку експериментів, які повинні були проводитися в Індії в цьому році.

За словами представників ICMR, дане рішення було прийнято з формальних причин - компанія BioQuark та її індійські партнери не отримали дозволу на ведення подібних експериментів від Головного фармацевта Індії, який повинен схвалити застосування BQ-A і інших препаратів, які планували використовувати вчені.

На цьому історія могла б закінчитися, проте саме рішення про припинення експерименту є прерогативою Головного фармацевта, який поки ніяк не коментував рішення ICMR і не говорив про можливу заборону або дозвіл дослідів.

Самі представники BioQuark не вважають подібну заборону проблемою, так як в такому випадку вони просто перенесуть експеримент в більш дружні країни. Успішне завершення цих експериментів, як сподіваються вчені, відкриє дорогу для більш амбітних проектів з порятунку мозку від смерті в результаті настання коми, вегетативного стану і різних дегенеративних хвороб мозку.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...