Планета Земля може "перевернутися", - відкриття вчених

​Поки боятися нічого - інверсія геомагнітних полів на нашій планеті трапляється приблизно кожні 26 мільйонів років.

Вчені розповіли, коли Земля "перевернеться". Фото: spacegid.com.

Едріан Мелотт і Брюс Ліберман з Університету Канзасу, а також Ентоні Піварунас і Джозеф Мирт з Університету Флориди, використовуючи гармонійний аналіз Фур'є, вивчили палеомагнітні і геохронологічны дані за 375 мільйонів років, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Згідно з отриманими результатами, інверсія геомагнітних полів на нашій планеті трапляється приблизно кожні 26 мільйонів років. В останній раз подібне явище відбувалося 700 тисяч років тому, тому чергова зміна можливо десь через 25 мільйонів років.

За припущенням вчених, геомагнітна інверсія може тривати кілька тисяч років. У цей період магнітне поле Землі різко слабшає, в результаті чого до поверхні планети доходять космічні випромінювання, небезпечні для живих організмів.

Визнаний вченими раніше період зміни магнітних полюсів становить 16 мільйонів років. Він співвідносився з "пульсацією" плюмыв - гарячих потоків мантії, що рухаються від ядра до земній корі.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...