По дорозі до "бандерівців": У Мар'їнці затримали кулеметника банди Гіві за спробу перетнути лінію розмежування

Терорист прямував у Краматорськ за його словами - "до родичів".

Кулеметник з банди "Сомалі" затриманий у Мар'їнці при спробі перетнути лінію розмежування. Про це повідомляє Мар'їнський відділок поліції Донецької області, передають Патріоти України.

На КПВВ Мар'їнка під час перевірки документів пасажирів рейсового автобуса спрацювала система стоп-контролю. Поліцейські з сектора організації діяльності блокпостів спільно зі співробітниками СБУ виявили жителя Донецька, який знаходиться в розшуку за активну участь в незаконних збройних формуваннях. За словами бойовика, він прямував до своїх родичів у Краматорськ.

Затриманий був доставлений в Мар'їнський відділ поліції. Встановлено, що чоловік є активним учасником незаконного збройного формування "ДНР" з липня 2014 року. "Ніс службу" на блокпосту в Калінінському районі. Найбільше прихильник "русского мира" хотів ловити проукраїнськи налаштованих мирних громадян. Куди потім зникають люди і що з ними роблять в полоні, його не цікавило", - йдеться в повідомленні.

Пізніше, в червні 2015 роки чоловік разом зі своїм знайомим вирішили податися у "військові". Причиною піти на передову стала жага наживи - новобранцям обіцяли близько 10 тисяч рублів, а за участь в бойових діях - вдвічі більше.

Спочатку найманці проходили навчання на полігоні, після чого, озброївшись гранатами, автоматичною зброєю і спецзасобами почали нести службу на блокпосту біля Оленівки.

Пізніше ватажок банди "Сомалі" направив підлеглого в селище Широкине під Маріуполь, де його призначили кулеметником. "21-річний хлопець розстрілював колись мирне, курортне українське село. Він сподівався отримати за це обіцяні гроші, але його очікування не виправдалися", - наголошується в повідомленні.

"Підробітки вдома - і ті були набагато більші, ніж тут зі зброєю в руках", - розповів бойовик. Кулеметник покинув службу: написав рапорт на відпустку і поїхав до Донецька.

У надії заробити учасник бандформування вирішив поїхати прямо до "бандерівців" - у Краматорськ. Він не очікував, що всі його злочини проти України і мирного населення вже задокументовано правоохоронцями і за них доведеться відповідати перед законом.

Відносно бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

У червні українських водіїв почнуть включати до Реєстру військовозобов'язаних: Що це означає

четвер, 16 травень 2024, 8:57

У червні 2024 року в Україні почне офіційно функціонувати Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", до якого потраплять і водії. Про це розповіла заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко. За її словами, Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" отриму...

Рекордні гонорари: Стало відомо, скільки Усик та Ф'юрі зароблять за бій

четвер, 16 травень 2024, 8:23

Стало відомо, скільки зароблять за бій український боксер Олександр Усик (21–0, 14 КО) та британець Тайсон Ф'юрі (34–0–1, 24 КО). Усик і Ф'юрі отримають рекордні гонорари за бій у своїй кар'єрі. Тайсон Ф'юрі отримає за бій 69 млн. доларів, а гонорар Ол...